Kezdődik az Eurokazt

Színház, tánc, performansz, új cirkusz és body art is szerepel idén az Új Színházak Nemzetközi Fesztiválján, az Eurokazon csütörtöktől július 2-ig Zágrábban és először a horvát fővároson kívül, Sisakban is.

Az eseményre öt külföldi társulat érkezett és két hazai együttes is fellép. A fesztiválnyitó előadás Israel Galván, a neves spanyol táncos, koreográfus munkája, a La Curva (Kanyar) című darab lesz csütörtökön a zágrábi Nemzeti Színházban - olvasható a fesztivál honlapján.
A Crew_eric joris nevű belga csapat - amelynek vezetője Eric Joris és Stef De Paepe - a Terra Nova című előadással öt alkalommal szerepel a zágrábi Kortárs Művészetek Múzeumában (MSU).
Pierre Rigal francia rendező Micro című munkáját a Zágrábi Ifjúsági Színházban láthatja a közönség péntek este. Három alkalommal lép fel Claudia Bosse német-osztrák művészekből álló theatercombinatja "Uralkodó erők. Mi a teendő?" című performansszal az MSU-ban. Macedóniából a prilepi Vojdan Cernodrinski Nemzeti Színház együttese Antica címmel zenés drámát mutat be két alkalommal Branko Brezovic horvát rendező irányításával a zágrábi Gavella Színházban.

eurokaz

Dalibor Martinis horvát videóművész és performer "Simultan govor" címmel, Bábel tornyának mai változatával lép színpadra az MSU-ban. Emellett éjjelente beszélgetések is lesznek a művészekkel. 
Idén először Zágrábon kívül, a fővárostól délre fekvő Sisak városában a Sisaki Nyár programjába is bevették az Eurokazt, szerdán és csütörtökön a Táncstúdió tagjai lépnek fel a Republika masta (Képzelt köztársaság) című darabbal és a Salome című balettel. 
Az Eurokazt 1987 óta rendezik meg Zágrábban, eddig legalább 300 művész lépett fel és ez a színházi fesztivál a régió legnagyobb ilyen seregszemléje, amelyen alternatív előadások, innovatív, kirobbanó erejű táncos, zenés előadások láthatók.

süti beállítások módosítása