Chaplin ismeretlen kéziratára bukkantak

Charlie Chaplin brit színész, rendező és író eddig ismeretlen kéziratára, egy soha el nem készült darab vázlatára bukkantak Olaszországban, Bolognában.

A jegyzetekkel tűzdelt dokumentum egy Vaclav Nyizsinszkij balettművész által ihletett műről szólt, a darab azonban soha nem valósult meg, egyes elemeit a Rivaldafény című filmjébe illesztette be Chaplin. A kézirat lapjait csütörtökön a La Repubblica című olasz lap közölte internetes kiadásában. 

kezirat Chaplin a jelek szerint egy táncos köré szőtte volna darabja cselekményét, a főszereplő neve Naginszkij lett volna, a történetbe a művész beleírta a táncművész nejét és egy régi barátját, pályatársát is. "A darab témája, hogy egy karrier nem az ember vágyálmai szerint valósul meg, hanem olyan utat jelent, amelyet a sors alakít" - írta Chaplin. 

chaplin A kéziratra egy olyan kutatás részeként bukkantak, amely abból az alkalomból indult, hogy Chaplin Rivaldafény című filmje idén 60 éves. A munka sikeresnek bizonyult, a dokumentum mellett korábban ismeretlen fotók is előkerültek: Chaplin és Buster Keaton látható rajtuk.
Chaplin és Nyizsinszkij Los Angelesben ismerte meg egymást 1917-ben, amikor az orosz balettművész társulatával az amerikai nagyvárosban vendégszerepelt, és meglátogatta a filmest az egyik forgatáson.

süti beállítások módosítása