Rómába is elviszi a Máriát a Csokonai Színház

Az évad egyik legnagyobb színházi sikere a Mária volt Debrecenben. A Csokonai Színház előadását Szeged után az olasz fővárosban is bemutatják. Nagy siker volt a Scapin, a szemfényvesztő, A halott város pedig az évad operaelőadása lett. Az ember tragédiája teltházzakkal ment, és örömmel nézte a közönség. Vidnyánszky Attila évadértékelője a Debreceni Színképekben.

Hatalmas szakmai sikert aratott operaelőadás, A halott város - nemrég hívták meg a darabot a jövő évi Miskolci Operafesztiválra, így életben fogjuk tartani – mondta Vidnyánszky Attila.

Az igazgató elárulta, hogy személy szerint leginkább Az ember tragédiájára büszke, ami teltházzal ment, és örömmel nézte a közönség.

- Annak ellenére sikeres volt, hogy évtizedek óta sulykolt butaság, hogy ez egy játszhatatlan darab, hogy ezt csak olvasni lehet. Ez nem igaz. Mintegy 20 előadás ment nálunk teltházzal, átvisszük a következő évadra is, illetve kaptunk egy meghívást Nagyváradra, ahol nyolc előadással a bérletbe is beteszik – hallhattuk Vidnyánszky Attilát.

217_mariaFotó: csokonaiszinhaz.hu

A direktor azt is elmondta, hogy az egyik legnagyobb sikere a Máriának volt. Az előadás most megy Szegedre, valamint úgy tűnik, hogy Olaszországban is bemutatják a művet. Bár nem a Vatikánban, de Rómában két előadást láthat majd a közönség.

A Szín-képek adásában teljes terjedelmében megtekinthető a Vidnyánszky Attilával készült évadértékelő interjú (a 20. perctől) »

süti beállítások módosítása