400 milliós korszerűsítés a szegedi színházban

Több mint 400 millió forintból újul meg nyár végére a Szegedi Nemzeti Színház fűtési, tűzvédelmi és szellőzőrendszere.

A magas üzemeltetési költségek miatt korszerűsítik a Szegedi Nemzeti Színház energetikai rendszerét. Már elkezdődtek a kivitelezési munkálatok az épületben. Uniós pályázaton a beruházó szegedi önkormányzat bruttó 417,8 millió forintból valósítja meg a felújítást – ismertette a szerdai sajtótájékoztatón a teljes költséget Igaz Ágnes, az önkormányzat fejlesztési irodájának vezetője. A pénz 60 százaléka uniós támogatás, a többi önerő.

Szegedi_Nemzeti_SzinhazFotó: itthon.hu

A kivitelezést a Dél-Konstrukt Kft. nyert el pályázaton, amelynek a szerződés szerint augusztus 31-ig végeznie kell a munkálatokkal. Új kazánházat építenek 8 kisebb kazánnal, kicserélik az üzemi szárnyakban a radiátorokat, a többire pedig szabályozót szerelnek. Megújul a földszinti előcsarnok és az emeleti társalgó padlófűtése. Új tűzjelző hálózatot, hő- és füstelvezető rendszert alakítanak ki. Új szellőzőgépházat építenek, hűtésre és fű tésre egyaránt alkalmas befúvógépekkel. 144 külső nyílászárót alakítanak át: marad a jelenlegi formájuk, de hőszigetelt üveget és új tokozatot kapnak.

Gyüdi Sándor, a színház főigazgatója elmondta: legutóbb 1986-ban ért véget a teátrum műemléki védettségű épületének felújítása. A beruházás eredményeként javul majd a közönség komfortérzete, a szolgáltatás színvonala. A direktor szerint fontos a határidő betartása, hiszen október 6-án indul a nemzetközi operafesztivál a nagyszínházban.

Forrás: szinhaz.szeged.hu

süti beállítások módosítása