Könnyed produkciók a Földvári Nyári Estéken

Prózai darab ugyan idén nem lesz a Földvári Nyári Esték programjában, ám könnyed, de színvonalas produkciók várják a közönséget idén is a dunaföldvári rendezvénysorozaton.

Pataki Dezső, a programokat szervező művelődési ház igazgatója pénteken elmondta, hogy a Földvári Nyári Esték történetében kuriózumnak számít a szombat esti nyitó produkció: a Honvéd Táncszínház Tenkes kapitánya című előadásán negyven táncos, zenészek, énekesek lépnek színre a vár udvarán álló nagyszínpadon. A rendezvény másfél évtizede alatt nem volt még ilyen nagyszabású produkció - jegyezte meg Pataki Dezső.

Július 7-én a Pannon Várszínházat várják, amelynek társulata a Made in Hungária című musicalt adja elő.
A Muzsikás együttes július 14-i koncertjéről az igazgató hangsúlyozta, régóta tervezték már, hogy meghívják a világhírű Kossuth- és Liszt-díjas magyar népzenei együttest, amelynek egyik tagja, Hamar Dániel ráadásul a városhoz is kötődik, és gyakori vendég Dunaföldváron.
Az igazgató elmondta, idén prózai darab ugyan nem lesz, arra viszont ügyeltek, hogy igényes, de nyári estékhez illő, első sorban könnyed produkciókból állítsák össze a repertoárt.
A tizenöt éves jubileumra tekintettel három pluszelőadást is szerveznek. Ezeket nem a nagyszínpadon, hanem az ebből az alkalomból épített kisszínpadon tartják szerdánként. Három produkciót hallhat a dunaföldvári közönség: Alexander Poeluev nemzetközi hírű orosz harmonikaművész előadását, egy dzsessz duó tolmácsolásában filmzenéket, valamint a népzenén alapuló világzenét játszó dunaújvárosi Quintia együttest.

MTI

süti beállítások módosítása