Nemzetközi fúziós táncműhellyé alakul a Bakelit

Különböző táncstílusokat és zenei műfajokat ötvöző nemzetközi fúziós táncműhellyé alakul hétfőtől péntekig a budapesti Bakelit Multi Art Center, ahol az amszterdami székhellyel működő de KISS moves FUSION Dance Company egyéni stílusával és mozgástechnikájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A táncosok jól összeállított és rendkívül intenzív öt napra számíthatnak, amely során a társulat saját tréningjébe, munkamódszerébe és filozófiájába nyerhetnek bepillantást - mondta el az MTI-nek Kiss Dorottya, az immár hétesztendős társulat alapítója és vezetője. 
A de KISS moves FUSION Dance Company a különféle tánctechnikák és zenei műfajok "okos" - egy-egy előadás témájával összefüggő - ötvözésével, vagyis fúziójával alakította ki saját stílusát, amely nem csupán Hollandiában, de a környező országokban is hatalmas népszerűségnek örvend. 
A különleges mozgástechnika nem csupán a táncosok, de a közönség számára is rendkívül izgalmas élményt nyújt. Mint azt a táncos-koreográfus elmondta, az utóbbi időben Magyarországról is egyre több megkeresés érkezett egy esetleges budapesti továbbképzéssel kapcsolatban, amelynek most sikerült eleget tenni. A Bakelit Multi Art Centerbe meghirdetett kurzuson az együttes három "fúziós" táncosa várja az érdeklődőket. 

dekiss "Valaha mindannyian specializálódtunk valamilyen stílusra, és ennek jegyében is tartunk órákat. A fúziós gyakorlatok mellett a táncosok külön kortárs, urban, néptánc, latin és sztepp órák közül válogathatnak" - hangoztatta Kiss Dorottya. - Az improvizációs órákon pedig saját  +fusionjük+ megtalálásában fogjuk segíteni a résztvevőket". 
A társulat vezetője szerint eddif leginkább külföldiek jelentkeztek a hétfőtől péntekig tartó workshopra, ám reményei szerint a magyar táncközösség tagjai is nagy számban fogják felkeresni a műhelyt. (A részvételi szándékot a flab@dekissmoves.com email címen érdemes jelezni.). A táncművészeti intézmények, illetve stúdiók diákjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt a továbbképzésen.  
A különböző intézményekhez és társulatokhoz való jelentkezés nehézségeire való tekintettel, a kurzuson résztvevők közül az együttes ki fog választani egy tehetséges táncost, akit automatikusan meghív a jövő év márciusában esedékes következő felvételijére, illetve, akinek az utazási költségeit is fedezni fogja. 
A táncművészeti tanulmányait Hollandiában befejező - és jelenleg is ott élő - Kiss Dorottya hét éve vezeti az általa alapított együttest. A de KISS moves társulat a balett, a modern, a jazz, az urban/hip-hop, a break és a néptánc ötvözését viszi színpadra. Az elmúlt évek során több mint száz professzionális táncosnak, illetve juniornak biztosított szakmai gyakorlatot a társulat. 
Az együttes tudományos - a közösségre nézve releváns - témákat visz színpadra, illetve klasszikus műveket újít fel saját stílusában. Zenei repertoárja egyebek között a drum and bass, az elektronikus, a dzsessz, a rock, a pop, a hip-hop és a house zenétől egészen a klasszikus művekig terjed.

süti beállítások módosítása