Isten előszobája - ősbemutató Kőszegen

Egy repülőszerencsétlenség után érkezünk a Pokol tornácára. A nézők lesznek az áldozatok, ahogy sorban, egymás után megérkeznek a nézőtérre – ami maga a színházi játéktér. Itt fogadja őket négy „bentlakó”. A FÜGE és a Kőszegi Várszínház közös produkciójának ősbemutatóját július 6-án tekinthetik meg a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumban.

A darabról:

Hárman - kettő nő és egy férfi -, egy szokványosnak mondható szerelmi háromszög szereplői. Itt és most - Isten előszobájában, azaz az örökkévalóságban - újraélik szerelmük és haláluk történetét. Tragédiájuk felvillanó életképekben elevenedik meg, ahol a „bentlakók” negyedik tagja, Isten fogadatlan prófétája, az orosz-mexikói származású, vallási fanatikus Bordo próbálja mutatni az utat.

A szerzőről:

Ashlin Halfnight Londonban született, de Torontóban nevelkedett. A Harvardon angol és amerikai irodalomból, később a Columbián drámaírásból szerzett diplomát. Darabjait különböző amerikai színházakban állították színre. Több workshopot és felolvasóestet is tartott ugyanott. 2006-ban a Magyar Nemzeti Színházban dolgozott a Fullbright ösztöndíj nyerteseként. Az írás mellett két kanadai jégkorong csapatnak is tagja volt. Egyetemi évei alatta kapitánya volt a Harvard hoki csapatának, majd két évadot a Hartford Whalersnél töltött profi játékosként. Jelenleg New Yorkban él és tanít.

Próbafotók:

image.ashx

1. Fotó: Somogyi-Magyar Gréta

czukor_jaro

2.

Isten_eloszobja_foto

3.

czukor_jaro3

4.

kep

5.

Ashlin Halfnight: Isten előszobája

A FÜGE és a Kőszegi Várszínház közös produkciója

Fordította: Sediánszky Nóra

Indira Rusznák Adrienn
Drummond Czukor Balázs
Saskia Járó Zsuzsa
Bordo Fekete Györgyi


Hangosbeszélő: Ötvös András


Dramaturg: Sediánszky Nóra Jelmez: Pirityi Emese
Látvány: Kalmár Bence Hang: Keresztes Gábor
Produkciós vezető: Tóth Péter A rendező munkatársa: Fodor Krisztina


 Rendező: Mattyasovszky Zsolnay Bálint


Ősbemutató: 2012. július 06. 21:00

További előadás: 2012. július 07. 21:00 Esőnap: július 08.

Jurisich Miklós Gimnázium, Kőszeg, Jegyár: 2.000.- Ft

süti beállítások módosítása