Megnyitott a Kultkikötő - Jegy mellé bor jár

Kinyitott a balatonföldvári Kultkikötő - írja a Somogyi Hírlap. A programsorozat hetedik évadában csak nagyszínházi produkcióból huszonnégy lesz, gyermekdarabot pedig még szeptemberben is játszanak majd.

Gyermekszínházi előadással nyitottak a hétvégén és azzal is fejezik be szeptember 9-én a balatonföldvári szabadtéri színházidei programját - áll a cikkben. "Huszonnégy nagyszínházi, hat kamaraszínházi produkció, koncertek, ingyenes mozifilm-vetítések, az avignoni színházifesztivál plakátkiállítása. Hámori Gabriella vezetésével tíznapos nemzetközi ifjúsági színház-, film- és tánctábor fejeződött be éppen, melyen a különböző helyekről érkező (így például Erdélyből, köztük több hátrányos helyzetű) fiatalok a színház nyelvén osztották meg egymással örömeiket, gondjaikat, s csütörtökön este vizsgaelőadással búcsúztak. Lesz persze felnőtt-tábor is, színház által "megfertőzött" amatőrökkel, Fullajtár Andrea szárnyai alatt; megkapó, amikor az egyetemista, vagy a parkolóellenőr Shakespeare-monológot mond" - sorolta Nagy Viktor ügyvezető igazgató a gazdag nyári programkínálatot:
A felnőttszínházi előadások sorát július 13-án ősbemutató nyitja: az Áll a bál a Katona József Színháztól. Egy kis ízelítő a nyári fellépők közül: Molnár Piroska, Cserhalmi György, Udvaros Dorottya, Kulka János, Nagy Ervin, Hernádi Judit, Pindroch Csaba, Vári Éva, Benedek Miklós, Szacsvay László, Bánfalvy Ágnes, Koltai Róbert, Mácsai Pál, Básti Juli.

KULTKIKOTO_logo

Az ügyvezető elsősorban az időjárás miatt izgul, a produkciókban viszont bízik, mert igen sikeresek. "Vannak többen, akik ugyan a fővárosban már láttak egy-egy darabot, de eljönnek Balatonföldvárra is, hogy ebben a különleges környezetben is megnézzék" - tette hozzá.
A különleges környezet, az árnyas park fogta meg nyolc évvel ezelőtt Nagy Viktorékat. Akkor éppen használaton kívül, kissé lepusztult állapotban volt a földvári szabadtéri, de az Összpróba Alapítvány az eltelt évek során lépésről lépésre korszerűsítette - olvasható a tudósításban.

"A hetvenes években ez a színpad a kaposvári Csiky Gergely Színház nyári játszóhelye volt. Nyolc éve még magam is a Csiky társulatának a tagja voltam, s romantikus érzületű az ember, hát felvetődött: próbáljuk meg újjáéleszteni a létesítményt" - mesélte az igazgató-színész, aki a nemrég megszűnt fővárosi Kamaraszínház társulatának tagja volt.
"Az előadóművészeti törvény alapján mostanra regisztrált nyári színház besorolást kaptunk, ami a támogatások szempontjából igen lényeges. Miként az is, hogy a balatonföldvári önkormányzat kezdettől fogva támogat bennünket, így a jelenlegi városvezetés is, Holovits Huba polgármesterrel az élen. Ma már 950 fős nézőtérrel várjuk a látogatókat, s bár elkezdeni sem volt könnyű, a folytatás is nehezebben alakult a vártnál. Megéreztük a válságot. Jegyárat csak "finoman" emelhettünk és ingyenes, családi programokat is beiktattunk" - tájékoztatott Nagy Viktor.
A jegy mellé idén nyáron egy pohár bor jár, bemutatkoznak ugyanis a Kultkikötőben a dél-balatoni borászok - olvasható  cikkben.

Forrás: Somogyi Hírlap

süti beállítások módosítása