Kigyulladt a vranjei színház

Hétfőn, hajnali négy óra környékén kigyulladt a 120 éves vranjei Bora Stanko vić színház és egy mellette lévő mulató. A város egyik legöregebb épülete teljesen leéget, sebesült nincs, a kár óriási.

Vedran Tašković, a vranjei tűzoltó-parancsnokság parancsnoka bejelentette, hogy a tüzet sikerült eloltaniuk, azonban egy tűzoltóautót a helyszínen hagynak.

– A pincében időnként újra felcsapnak a lángok. A füst az izzó tégláktól származik, de a helyzet az ellenőrzésünk alatt áll – mondta a tűzoltóparancsnok, aki szerint a pincében lévő gyúlékony anyagok miatt akár 3 napig is eltarthat a teljes oltás. Mint megjegyezte, az oltásban 40 tűzoltó vett részt és nehezen tudták legyőzni a lángokat, ugyanis a színház pincéje is kigyulladt. A tűz mintegy 500 négyzetméteres területen pusztított.

Miroljub Stojčić, Vranje polgármestere szerint a tűzeset okára a vizsgálat derít majd fényt, azonban nem zárható ki a szándékos gyújtogatás sem.

vranje2_WHELNVGCFotó: magyarszo.com

– Pillanatnyilag minden jel arra utal, hogy szándékos gyújtogatás történt – mondta a polgármester és hozzátette, hogy az épületben benzineskannákat, valamint szétfolyt benzinnyomokat találtak.

Nebojša Cvetković színházigazgató beszámolója szerint a színház régi épületszárnya, amely otthont adott két klubnak, egy 400 férőhelyes teremnek és a díszletnek, valamint a pince nem létezik többé.

– Minden megsemmisült. Csak hamu és parázs maradt. Csak remélni tudom, hogy nem vált a tűz martalékává a színház új épületszárnyában elhelyezett archívum is – mondta a színházigazgató. Szavai szerint csupán a szerencsén múlott, hogy nem sérült meg Milica Trifunović színésznő, aki a közelgő premierre készülve többször is a színház vendégszobájában éjszakázott.

Forrás: magyarszo.com

süti beállítások módosítása