Ősztől Pesten a Mizantróp - a Spirit Színház évadismertetője

Kőszegen tartotta első nyári premierjét a Spirit Színház. A Turay Ida Színház Kamaraszínházaként működő színházi műhely Moliére: A mizantróp c. művét több nyári helyszínen is előadja, érdekes kísérletként, a Quimby dalaival fűszerezve. Az ősztől Budapesten is látható nagy sikerű előadás két főszerepét Szinetár Dóra és Makranczi Zalán játssza. Az előadás zenei anyaga hamarosan lemezen is megjelenik. Az új évad bemutatóiról Mohácsi Nóra produkciós vezető mesélt.

A Spirit Színház első évada -saját bevallásuk szerint- a felelősségvállalás jegyében zajlott. Bemutatóik, A fiú a tükörből a családon belüli erőszak ellen vette fel a harcot. A darab augusztusban "börtönturnéra" indul: két hónapig járják az előadással a Büntetésvégrehajtási Intézeteket. Természetesen Budapesten továbbra is látható lesz, de még keresik az új befogadóhelyszínt. Csakúgy, mint a Biff evangéliuma című regényből készült Haverom a Messiás előadásnak is, melynek játszási jogát az amerikai jogtulajdonos filmgyártó cég egy évvel meghosszabbította.

A nyári, szabadtéri bemutató után a József Attila Színház nagyszínpadára költözik ősbemutatóként a Vamp, a vámpírmusical, Lőrincz Levente rendezésében. A címszerepet Vásári Mónika alakítja.
spirit
"Emberek - jelmezek" szlogent kapta a színház következő évada, amely a kapcsolatok fontosságára, az egymásra figyelésre, az emberség megtartasára figyelmeztet.
A színház októberi bemutatója a Könyvadaptációk színpadon sorozat részeként Térey János: Paulus című műve lesz, melyben a vers, a zene, a tánc egyenrangú szerepet kap. A kortárs előadásnak ígérkező feldolgozást Perczel Enikő dramaturg készíti el Makranczi Zalán és Perjés János számára. Az előadásban egyenrangú szerepet kap Gergye Krisztián és Hoffmann Adrienn, a MU Terminal egyik alapítója.
Szintén októberben készül el és indul országjáró útjára a Blaha Lujza életéről készülő zenés színmű. Lujzát Csomor Csilla játssza, a zongoránál Darvas Ferenc. A rendező Bezerédi Zoltán.
November 17-én a Rózsavölgyi Szalon ad otthont a Lévai Katalin: Párnakönyv c. bestselleréből készült adaptációnak. Külön érdekességként az írónő saját magát alakítja a darabban, mely egy "rendszerváltó" szerelem története. Az egykori szerelmespárt Gáspár Kata és Kedvek Richard játssza.
Január 25-én a Mikroszkóp Színpadon mutatjuk be Pataki Éva zenés játékát két legendás díva barátságáról. Az Edith és Marlene c. darabban Piafot Szinetár Dóra, Dietrichet Horváth Lili alakítja. Partnereik: Kolti Helga és Czvetkó Sándor. Rendezőként Bereczki Zoltán debütál az előadásban.
Tavaszi bemutatóként, a Mizantróp című előadáshoz hasonlóan, zenei betétekkel a Veszedelmes viszonyok c. mű kerül színre, Bori Tamás rendezésében. Szintén ő rendezi a színház májusi ősbemutatóját, ami Szepes Mária: Emberek, jelmezek című életrajzi regényéből készül. Szepes Máriát különböző életkoraiban Malek Andrea és (remények szerint) Béres Ilona játssza.
Tavaszi bemutatónak tervezik Czukor Balázs színdarabját is, ami egy női sors drámáját mutatja be.
mizantropMakranczi Zalán, Szinetár Dóra és Perjés János A Mizantróp bemutatóján
A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának nyári előadásai:
A mizantróp
július 2. - Szeged
augusztus 3. - Szentendrei Nyári Játékok
augusztus 9. - Szarvas, Víziszínpad
augusztus 11. - Győr, Barokk Napok
augusztus 15. - Eger, Agriai Játékok
augusztus 23,24. - Városmajori Szabadtéri Színpad
A fiú a tükörből
július 5. - Kaposvár, Szentjakabi Bencés Apátság és Romkert
Szeretetkönyv színpadon
július 6. - Leányfalu
augusztus 10. - Baja
Haverom a Messiás
július 19. - Fonyódliget
A karnevál vége (Popper Péter)
augusztus 28. - Zsidó Nyári Fesztivál, Goldmark terem
Vamp, a vámpírmusical

szeptember 7,8.- Városmajori Szabadtéri Színpad

süti beállítások módosítása