Tornádó közelít - A Balatonnál az egyetlen női sztepptánckoreográfus

Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót. 

A show-ról

A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Catherine Gallagher a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. A nőiesség, annak minden emocionális többletével meg is mutatkozik az előadásban, mely egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját. A The Irish Dance Tornado egy új színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet élőzenekaros dallamok kísérnek. 

catherine

A külföldi kritikákból:

A Desert News szerint: "Catherine Gallagher lábfeje és a lába olyan gyorsan mozog, hogy úgy tűnik, mintha vibrálna és nem szteppelne."

A Boston Herald kritikája így szól: "Soha nem láttam a legendás Michael Flatley-t táncolni, de miután láttam táncolni Catherine Gallagert, nem is sajnálom, hogy Flatley nem volt ott."

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepp tánc meghatározó szereplőivé váltak. Michel Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére, Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol a Lord of The Dance együttessel, és végül a legfiatalabbik testvér, George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte.

tncsor

Catherine Gallagher saját formációja, az Irish Dance Tornado Bécs és Pozsony után most a Balaton nagyvárosaiba is ellátogat.

A 2 x 50 perces előadás három városban látható:

2012. július14-én (szombat), Siófok, Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

2012. július 22-én (vasárnap), Balatonfüred, Szabadtéri Színpad

2012. július 29-én (vasárnap), Balatonlelle, Szabadtéri Színpad

Jegyek az előadások helyszínein, valamint a TOURINFORM, IBUSZ irodákban kaphatók.

süti beállítások módosítása