Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán új élete

Már hónapokkal ezelőtt felmerült, hogy Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán befejezi sikeres pályafutását a Budapesti Operettszínházban. A bulvár hírekkel ellentétben a színész házaspár tagjai és Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója is azt nyilatkozta, hogy haragról szó sincs, de tény, hogy lazítanak a szálakon. A közönségkedvenc művészek azonban nemrég végleg elköszöntek a Nagymező utcai színpadtól. A miértre több újságban is választ adtak.

Dóráék rengeteg sikeres darabban játszottak együtt, ám tavaly év végén egy komolytalannak tűnő hír kapcsán már pletykálni kezdték színházi berkekben, hogy a fiatalok elhagyhatják anyaszínházukat.

Az, hogy most ismét beszédtéma lett az elválás, azért furcsa, mert már jauárban így nyilatkozott Kerényi Miklós Gábor – KERO®: " Egy-egy előadásra biztos visszajönnek meghívottként. A legjobb példa erre a Gershwin-estünk, melyben Bereczki Zoli és Szinetár Dóra is fellépnek. De augusztustól a maguk útját járják."  Tehát ebben az évadban még felléptek az Operettszínházban, de a 2012-13-as szezonban már nem.

Ráadásul Szinetár Dórától és Bereczki Zoltántól méltóképpen búcsúztak el a színházban és a közönség állva, vastapssal köszönte meg a pár játékát. Majd elérzékenyülve a színpadon termett a teátrum főigazgatója is.

"Azért jöttem a színpadra, hogy megköszönjem az elmúlt tizenegy évet. Szép volt! Köszönöm Dóri és Zoli – mondta könnyes szemmel KERO®.  "Egy hosszú út közepén tartunk és hiszem, hogy egyszer még találkozik az Operettszínház és Zoliék sorsa." Az elváláson tehát túl vannak a művészek és most már a jövőre koncentrálnak, június 30-án például Hollywood-i Duettek címmel adtak koncertet Kiskunfélegyházán.

VER_0337

A sztárpáros Facebook-os rajongói oldalán pedig ez olvasható: "A későbbiekben szeretnénk magunkat új feladatokban, más színházakban is kipróbálni. A döntés hátterében semmilyen személyes konfliktus nem áll, csakis szakmai és művészi ambícióink."

Dóra és Zoli be is váltotta ígéretét, a színésznőt jelenleg Moliére A mizantrópjában láthatjuk. Aki lemaradt a premierről ne aggódjon, hiszen a Turay Ida Színház Kamaraszínházaként működő színházi műhely több nyári helyszínen is előadja a művet érdekes kísérletként, a Quimby dalaival fűszerezve. Az ősztől Budapesten is látható nagy sikerű előadás két főszerepét Szinetár Dóra és Makranczi Zalán játssza. Az előadás zenei anyaga hamarosan lemezen is megjelenik.

Bereczki Zoltán pedig a popzenében taláta meg a önmagát és a boldogságot, de egyértelmű, – mint mondja – hogy hamarosan ő is felbukkan majd valamelyik színpadon.

mizantrop01

Dóráék szerepeit pedig az Operettszínház jelenlegi színészei veszik át. Rebecca főszerepeit Vágó Bernadett és Homonnay Zsolt játssza ezután. „Vágó Bernadettre azért esett a választásom, mert kiváló hangja van, bárhol, bármikor CD-minőségben énekel" – indokolta a döntését Kerényi Miklós Gábor. A főigazgató elmondása szerint Dettire már Amerikában is szemet vetettek, egy világhírű zeneszerző meghallotta a hangját, és magával akarta vinni a tengerentúlra. Ami Bereczkiéket illeti, a sokat támadott házaspár úgy döntött, többé már nem hajlandó beszélni az egykori teátrumáról. A Rómeó és Júliában pedig Mercutiót Szabó Dávid, Júliát Vágó Zsuzsi alakítja.

 

Forrás: színház.hu, Nők Lapja Café, mosaiconline.hu

Fotó: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása