A púpos - musical ősbemutató Komáromban

2012 július 13-án mutatja be a 10 éves jubileumát ünneplő komáromi Magyarock Dalszínház a Paul Féval kalandregényéből Másik Lehel és Vizeli Csaba adaptációjában készült: A púpos című musicaljét a Jókai ligetben. Az új magyar musical 2010-ben a Madách Színház musical pályázatán a döntőbe jutott, s azóta tervezi a társulat annak saját színházi műhelymunkában történő színpadi megvalósítását.

A darabról:

A romantikus történetben ellentétek játékát élvezhetjük: élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül a jó elnyerje jutalmát, és a gonosz meglakoljon.

Philippe Gonzague bérgyilkosokkal megöleti Philippe Nevers hercegét, Franciaország harmadik leggazdagabb nemes urát, hogy elvehesse annak özvegyét, a szép Blanche Caylust, és ezzel rátehesse kezét Nevers hatalmas vagyonára. A merénylet sikerül, a házasság is. A halott barát, a herceg lányát, a csecsemő Aurore-t azonban a tisztaszívű Henri Lagardére lovag - az egykori vívótermi segéd – megmenti, így Gonzague herceg nem lehet a lányra eső örökrész birtokosa.

A történet 17 év elteltével Párizsban folytatódik. A gazdasági konjunktúrát kihasználó Gonzague, "a harmadik Philippe" kastélyát jó pénzért üzletkötők rendelkezésére bocsátja. Köztük tűnik fel a titokzatos púpos, akiről idővel kiderül, hogy azonos az Aurore Nevers-t Spanyolországban felnevelő - és a már felserdült, 18 éves lányba immár beleszerető - Lagardére-rel.

Paul Féval regényéből André Hunebelle készített filmet 1960-ban Jean Marais és Bourvil főszereplésével, amelyet nagy sikerrel vetítettek hazánkban is.

A_pupos

A musicalt a komáromi Jókai ligetben felállított szabadtéri színpadon tekintheti meg a közönség 2012. július 13-án, 14-én, 15-én 21.00 órától.

A komáromi társulat tagja ismételten a musicaljátszás kiváló előadóival lépnek közösen a színpadra. Lagardére lovag és a púpos bőrébe Pankotay Péter bújik. Ellenfelét, Gonzague herceget Csengeri Attila és Laklóth Aladár személyesíti meg. Rajtuk kívül még a társulat régi barátja, az „örök Koppány”, Vikidál Gyula, a Madách Színház tagja, Barabás Kiss Zoltán szinkronszínész, illetve a számos műsorban látható csodálatos hangú Fésűs Nelly erősíti a társulatot, aki élete első anyaszerepére készül.

A nagyszabású, látványos táncjelenetekkel és izgalmas vívójelenetekkel tarkított musical ősbemutatójára jegyek kaphatók a komáromi Tourinform Irodában, illetve kezelési költség nélkül a Ticketportálnál.

süti beállítások módosítása