Magyaros Blues Brothers készül

Hajdu Steve-vel készített interjút a Pepita Magazin, melyben a színész terveiről és új műsoráról is mesélt. Szemléztük.

A kérdésre, hogy tudatosan választotta-e a színészi pályát, így felelt: "Tudatosan vagy sem, ezt már nem tudom megmondani. Drámatagozatos gimnáziumba jártam, és ezzel egy időben elkezdtük az amatőr színjátszást is. Ennek hatására annyira leromlott a tanulmányi átlagom, hogy számomra csak egy esély maradt, a Színművészeti Főiskola. Minden más egyetemen vagy főiskolán kemény ponthatárokat kellett elérni, itt viszont csak magamra kellett számítanom. Gyakorlatilag minden főiskolai osztálytársam bukdácsolt a gimnáziumban, köztük Kálloy Molnár Péter, Schell Judit, Gubás Gabi, Szabados Mihály, Hajdú Szabolcs filmrendező" - mesélte Hajdu Steve.

"A főiskolán már próbálkoztunk rádiójátékokkal, de a rádiózás komolyabb oldalát csak most ismerhettem meg igazán. Beugróként persze már vezettem egy-két reggeli műsort, ám az össze sem hasonlítható a mostani feladatommal. Nagyon örülök, hogy a sors megajándékozott ezzel a lehetőséggel. Mindennap új témát dolgozunk ki Harsányi Leventével, Pordán Petrával és kedves író barátunkkal, Bús Gábor Olivérrel. Nagyon élvezem ezt az új feladatot" - szólt Hajdu a Music FM Önindító című műsoráról.

Hajdu_Steve_fk_4Fotó: pepitamagazin.com

Az 1999-ben alapított Könnyű esti Sértés nevű színészzenekarról is szót ejtett, amiben basszusgitározik: "Az akkori alkalmi együttes formálódott, bővült néhány hónapig, és végül egy vígszínházi koncert keretében alakult meg. Rengeteg fellépésünk volt az elmúlt évek során, de az a probléma, hogy a tagok nagyon el vannak havazva, mindenki rengeteg helyre jár fellépni. A POSZT-on játszottunk volna, de Fesztbaum Bélának akkor kezdődött a próbahete a Vígszínházban, és nem tudta vállalni a felkérést. Emiatt gyakorolni is már csak akkor jövünk össze, ha koncertre megyünk. Ebben az évadban erre még nem volt lehetőség" - árulta el Hajdu.

Színházi terveiről így mesélt: "Kálloy Molnár Péter barátommal egy közös zenés műsoron dolgozunk, egy igazán magyaros Blues Brothers lesz. Nyolc éve tervezzük. Nem az amerikai alkotást akarjuk utánozni, a dalok mellé a hazánkra leginkább jellemző komikus jeleneteket szeretnénk megjeleníteni. A darab annyiban hasonlít az eredetire, hogy ugyanarról a vágyról és életérzésről mesél. Valószínűleg július végén mutatjuk be Zalaegerszegen."

Hajdu Kálloy Molnár Péterrel Debrecenben egy gimnáziumba és színjátszócsoportba járt. "Nagyon sok amatőr előadásban szerepeltünk, később pedig rengeteg darabban dolgoztunk együtt. Nagyon régi barátság a miénk" - tette hozzá. Azt is elárulta, nevét is Kálloynak köszönheti: "A Steve még a középiskolában ragadt rám, angolórán mindenkinek ki kellett írnia, hogy angolul hogy hívják. Így lettem Istvánból Steve. AztánKálloy Molnár Péter mindig így hívott, és aztán rajtam maradt ez a név" - elevenítette fel Hajdu Steve.

Forrás: pepitamagazin.com

süti beállítások módosítása