Medve tanár úr színre lép - Egyed Attila Fehérváron

Balut, a medvét alakítja A dzsungel könyve című musicalben. Egyed Attilát augusztus 1-jétől szerződés köti a Vörösmarty Színházhoz, több darabban is játszik.

A délelőtti próba után beszélgettet a Fejér megyei Hírlap a Jászai Mari-díjas színművésszel, aki elmondta, hogy játszott már A dzsungel könyvében, 1996-ban, Kecskeméten, amikor Buldeót, tehát embert alakított. "Balu rendkívül szimpatikus figura, mert tulajdonképpen egy köztiszteletben álló tanár az erdőben. Mindent megtesz azért, hogy a dzsungel törvényeit megtanítsa az embergyereknek. Kedves, kicsit morcos, szigorú, de igazságos, és ha kell,  pofonokkal veri bele a tudást a tanítványába. Akit egyébként szeret, és megvéd bárki, bármi ellen" - mondja a színész, aki komoly bundát fog majd viselni, elöl pocakkal, hátul zsírpárnával, medvefejjel.

Egyed Attila szerint egy  héttel a bemutató előtt úgy állnak a darabbal, ahogy kell. Most kerül helyére a díszlet, emberekre a jelmez, most derül ki, hogy mit kell majd átrendezni, módosítani ahhoz, hogy minden úgy működjön, ahogy azt elgondolták.  A színész egyébként első alkalommal dolgozik Szurdi Miklós rendezővel, de úgy véli, megtalálták  a közös hangot.

egriFotó: Nagy Norbert

A nyári színház következő előadásában, a Portugálban is  játszik. Ő lesz benne Retek.  A dolog érdekessége, hogy ugyanezt a karaktert már Tatabányán, a Jászai Mari Színházban  megformálta.

"Megkeresett Quintus Konrád megbízott igazgató, hogy nincs-e kedvem a Vörösmarty Színházhoz szerződni. Az is benne volt a pakliban, hogy  átvenném-e ezt a szerepet a fehérvári előadásban. Vállaltam, mert megkedveltem a figurát, és jó, hogy egy másik előadásban tovább él" - nyilatkozta a színész.

Forrás: Fmh.hu

süti beállítások módosítása