Csodálatos Baja - Öt hónapos programsorozat

Öt hónapon át kínál tartalmas programokat a Csodálatos Baja elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében mintegy kétszáz esemény várja a Duna-parti város lakóit és látogatóit.

Fercsák Róbert alpolgármester kedden az MTI-nek elmondta, hogy először rendezik meg a programsorozatot. A Csodálatos Baja eseményei B. Mikli Ferenc festőművész kiállításának a megnyitójával kezdődtek szombaton, majd július szinte minden napján lesz látnivaló a városban az alpolgármester tájékoztatása szerint.
 Komoly sikerként értékelte, hogy kiemelkedő sportrendezvény is gazdagítja a kínálatot, mert több évtizedes szünet után negyedik alkalommal rendeznek motorcsónak világ- és Európa-bajnoki futamokat Baján.

800px-Szentharomsag-szobor_2122._szamu_muemlek

Vannak tradicionális elemek, mint a halfőző fesztivál vagy a Bácskai Vágta, valamint új, egyedi programok is szerepelnek a kínálatban - tette hozzá az alpolgármester.
 A rendezvénysorozat nem titkolt célja, hogy Bajára csábítsa a turistákat, mert Fercsák Róbert szerint az idegenforgalom fellendítése lehet az egyik kitörési pont a délszláv háború és a gazdasági világválság miatt hátrányos helyzetbe került város számára.
 Fercsák Róbert kiemelte: a rendezvénysorozat része egyebek mellett egy víziparádé és operettgála, a Luciano Pavarotti emlékére tartandó mesterkurzus, valamint a vadászati programokkal kiegészülő Bajai Újbor Fesztivál.
 Az alpolgármester szerint egy igazi szuperprodukció színhelye lesz a Szentháromság tér, ahol augusztus 24. és 26. között a Budapesti Operettszínház a Miss Saigon című musicalt mutatja be.
 Október végéig még több kiállítás nyílik és koncerteket is rendeznek a Csodálatos Baja programsorozatban.

süti beállítások módosítása