Oroszlánra emlékeznek Stohlék - Siklóson a Tenkes kapitánya

A közelmúltban elhunyt Pintér Tamás kaszkadőr, akciórendező, közismert nevén Oroszlán emlékének ajánlja a Siklósi Várszínház A Tenkes kapitánya című musical vasárnapi előadását, melyben ismét Stohl András alakítja a címszerepet. Két hét alatt több estén át láthatja őt a közönség. A színésszel a bama.hu készített interjút. Hírek Siklósról.

Oroszlánnak ajánlják az előadást:

A musical előtt néhány mondatban méltatják a márciusban, életének 70. évében távozó művészt, valamint azt a két táncost, akiket súlyos betegség, illetve baleset miatt szintén a közelmúltban veszített el a nyári teátrum.

30Pintér Tamás

– A várszínház összetartó, jó közössége számára fontos, hogy megemlékezzen azokról, akik részesei voltak sikereinek, a közös munkának, de ma már nem lehetnek velünk – mondta Balikó Tamás, a várszínházat működtető társaság ügyvezetője.

Az ügyvezető, aki a musical rendezője is, kifejtette, hogy A Tenkes kapitánya akciójeleneteit kidolgozó Pintér Tamás Oroszlán halála mélyen megrázta a színházi és filmes szakmát. – Sokan szerették őt, sokak őszinte és mély barátsággal kötődtek hozzá – jegyezte meg.

Pintér Tamás országosan nagy elismerést vívott ki magának. Mintegy négyszáz filmben közreműködött, színészgenerációk mozgás- és kaszkadőrmestere volt. Megalapította a Magyar Kaszkadőr Akadémiát, és betöltötte a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöki tisztét.

Balikó Tamás szólt arról, hogy A Tenkes kapitánya immár negyedik éve van műsoron Siklóson. A musical nagyon népszerű, eddig mintegy 15 ezren látták. Idén hét előadást terveznek, a főbb szerepekben Stohl AndrásKoncz GáborGubás Gabi, Beleznay EndreSzarvas József és Zsurzs Kati látható.

eva2A képre kattintva tovább olvashat.

A Bama.hu interjújából - Stohlt kérdezték:

A kérdésre, ajánlott-e maga helyett valakit Eke Máté szerepére, amikor Balikó Tamás rendező, a Siklósi Várszínház igazgatója felhívta, Stohl úgy felelt: "Nem, ez fel sem merült". A színész elmondta, nem lehet eléggé hálás Balikó Tamásnak, a siklósiaknak és a közönségnek: a balesete után, 2010 nyarán is játszották a Tenkes kapitányát, és a siklósiak maximálisan kiálltak mellette. "Az előadás nagy siker volt, a baleset nem befolyásolta, nem árnyékolta be a produkciót. A másik, s ez nagyon fontos, hogy én letöltöttem a büntetésem. Már csak magammal kell elszámolnom, a saját lelkiismeretemmel megbirkóznom" - közölte a színész.

stohl2lead

Stohl András

Stohl arról is szólt, hogy bizonyos mondatok másként szólalnak meg: "Ez így van, de előadásfüggő is. A Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban című darabban, a Nemzeti Színházban egy börtönből hazatért fiút alakítok, az egy kemény előadás, ott tényleg minden szónak súlya van, és az én saját személyes esetem által valószínűleg kapott még egy réteget. A Tenkes kapitánya viszont egy kedves előadás, egy szép mese" - fogalmazott a színé

A kérdésre, hisz-e a mesékben, így válaszolt: "Még mindig egy nagy gyerek vagyok, aki még mindig elhiszi, hogy a jó győzni fog. És ez erre az előadásra, a Tenkes kapitányára is tökéletesen igaz. Hit nélkül biztosan nem sikerült volna színpadra állítani, szinte a csodával határos, hogy akkor összeállt a produkció. Azt is fontos elmondani, hogy ehhez kemény munka kellett és kell, ez nem egy hakni, nem egy könnyed nyári darab, nagyon komoly szellemi és fizikai jelenlétet igényel."

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása