Egy nagymusical minden kellékével jön a Mary Poppins

Varázslatokkal teli előadást láthat a közönség a Madách Színházban kora ősszel: Disney és Cameron Mackintosh Mary Poppins című musicaljét mutatja be a társulat szeptember 21-22-23-án, hármas szereposztásban.

Az Operaház Fantomja óta nem volt ilyen nehéz darab

A színházban pénteken a Polyák Lillával, Oroszlán Szonjával és Mahó Andreával a címszerepben készülő musicalből láthattak részleteket az újságírók, a darab három nagy slágerét mutatták be, mielőtt a társulat megkezdi a nyári szünetet.

Szirtes Tamás igazgató, a darab rendezője elmondta: intenzív próbaidőszak van mögöttük, az előadáson hármas szereposztásban hat hete dolgoznak. "A legstabilabban a gyerekek bírják a próbákat" - jegyezte meg az MTI-nek nyilatkozva.
Elmondta, hogy még egy hétig folytatódik a munka. "Azt remélem, hogy abban az állapotban tesszük el a darabot őszre, hogy az elejétől a végéig, minden szereposztással megbízhatóan tudjuk, hogy mit kell csinálni." A próbák augusztus 21-én indulnak újra, teljes gőzzel.
Szirtes Tamás úgy vélte, hogy értékválság és elbizonytalanodás jellemzi az embereket, ezért nagy szükség van mesékre, amelyek erősítik bennük a derűt, az optimizmust, az önmagukba és a környezetükbe vetett hitet. "Úgy érzem, nagyon fontos lelki kapaszkodó is ez a darab" - jegyezte meg.
Mint az igazi nagy mesék általában, a Mary Poppins sem csak gyerekeknek való - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a darabot 6 éves kortól mindenkinek ajánlja. "Reményeim szerint a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretni fogják" - mondta. Szólt arról, hogy a darab középpontjában egy szétesett házasság áll, Mary Poppins tanításai nemcsak a gyerekeknek mutatják meg az életben a valódi értékeket, hanem a szülők házasságának újraépülésében is segítenek.

mary Felidézte, hogy P. L. Travers meséje az 1964-ben készült filmváltozattal vált igazán népszerűvé. A mese alaphangját megadta az a változat, de számos olyan szál van a színdarabban, amely a filmben nem jelent meg. "A film arról híres, hogy az animációt és a valóságot keverte, ehelyett a színházban realista nagymusicalt láthat a közönség, egy nagymusical minden kellékével" - tette hozzá.
"A Madách Színháznak színház-technikailag Az Operaház Fantomja óta nem volt ilyen nehéz darabja, itt a színpad minden négyzetcentimétere dolgozik" - jegyezte meg.
A Mary Poppins színházi bemutatóját 2004-ben tartották Londonban, ahol a mű modernizált változatát láthatták a nézők: a színpadi változat lélektani és társadalmi mélységeket adott a Banks család történetének. Az előadást producerként Cameron Mackintosh és Thomas Schumacher jegyezte. A Mary Poppins a bemutató óta bejárta a világ színpadait és sikerdarabbá vált.
A musicalt - az idén a Superbrands-díjat is elnyert - Madách Színház hagyományaihoz híven non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval és látványvilággal mutatja be. A darab Bárány Ferenc fordításában, Kocsák Tibor zenei vezetésével, Tihanyi Ákos koreográfiájával készül. A darab díszlettervezője Rózsa István, jelmeztervezője Rományi Nóra.
Berti szerepében Szente Vajkot, Sándor Dávidot és Csonka Andrást láthatják a nézők, az anya figuráját Gallusz Nikolett, Koós Réka és Ladinek Judit, az apa szerepét Dunai Tamás, Szerednyei Béla és Szervét Tibor alakítja, továbbá a színház számos művésze színpadra lép az előadásban.

Fotósorozat a próbákról:

Mp6

1.

MP23

2.

MP59

3.

MP60

4.

MP65

5.

MP72

6.

MP84

7.

MP94

8.

MP96

9.

MP150

10.

MP156

11.

MP179

11.

MP186

12.

Fotók: madachszinhaz.hu

süti beállítások módosítása