Sárkányhajóba szálltak a Miss Saigon színészei

Bár a Miss Saigon sztárjai nem profi evezősök, lelkesedésük Baján, a döntőben segítette sárkányhajóikat…

Vágó Zsuzsi, Dolhai Attilla és Kerényi Miklós Máté szombaton részt vett Baján, a Sárkányhajó Roadshow-n, ahol több ezer ember próbált hűsölni a Sugovica partján, és figyelte a verseny izgalmait.
A Miss Saigon című musical főszereplői bátran szálltak be a 200 méteres távokat teljesítő, 20 fős sárkányhajók versenyébe, Zsuzsi a Bács női csapatát erősítette, míg a fiúk a bajai evezősök között kaptak helyet. Bár a feladat könnyűnek tűnt, azért a versenyek után fáradtan, de lelkesen számoltak be élményeikről.

QHbXms_baja2Fotók: operettszinhaz.hu

“Már akkor elfáradtam kicsit, amikor a rajthoz eveztünk és a startot gyakoroltuk - viccelődött Dolhai Attila. - Miután a 200 méter igazi sprintszám, így esélyünk sem volt Mátéval lazsálni, és már féltávon oxigénhiánnyal küzdöttem, ami a partról - Zsuzsiék beszámolója szerint - vicces látvány volt" - mondta a Chris karakterét alakító musicalsztár.
"Nem is tudom mi lett volna nélkülünk Krausz Misi bácsi segítsége nélkül, akivel  a héten edzettünk kicsit Budapesten, és most  kormányosként segített a tanácsaival bennünket - mondta Kerényi Miklós Máté, aki a Miss Saigonban Thuy szerepét játssza. - Annyira jó volt az idő, hogy miután Attilával úsztunk egyet a Sugovicában, elmentünk a 2000 méteres távon is lapátolni. Intenzív volt, de nagyon jól esett" - mosolygott Máté.

msver_1833

A budapesti edzést a Gubacsi hídnál tartották szerdán, ahol az Operettszínház művészei közül segítette még a Miss Saigon trióját Siménfalvy Ágota, Bordás Barbara, Vörös Edit, Dancs Annamari, Kádár Szabolcs, Kocsis Dénes és Peller Károly, de részt vett az edzésen Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó is.
A szombati megmérettetésen Vágó Zsuzsi a hölgyek csapatában nagyon örült, hogy  a selejtező után a döntőben is evezhet. "Edzettnek tartom magam, de a másfajta terhelés azért engem is elfárasztott - mondta Zsuzsi. - Két nap múlva újra Baján leszek, mert a nyári musicaltáborokban rendszeresen tanítok, így szinte hazajárok ide, és alig várom, hogy minden nap lejöhessek a partra" - így a színésznő.

ms_baja6

A majd' negyven fokos hőség ellenére késő délután több százan voltak kíváncsiak a víziszínpadon a művészek musicalkoncertjére, az evezés után ők így "pihenték ki" a fáradalmakat.
A Nagymező utcai teátrum sztárjai nem utoljára fordultak meg idén nyáron Baján, hiszen a gyönyörű város főterén felállított hatalmas szabadtéri színpadon augusztus 24-én, 25-én és 26-án a Miss Saigon című szuperprodukciót láthatja majd a nagyközönség.

forrás: operettszinhaz.hu

süti beállítások módosítása