Várudvari nyár: Carmina Burana Várpalotán

Idén újra megrendezik Várpalotán a Várudvari nyár elnevezésű rendezvénysorozatot, amelynek következő előadásán a Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című produkcióját láthatja a közönség július 7-én este a Thury-vár udvarán.

Az egyfelvonásos táncjáték koreográfusa a Kossuth-díjas Juronics Tamás, akit a Halál szerepében is láthat a közönség. A darabban a Lányt Szarvas Krisztina, a Fiút Horváth M. Gergő alakítja.

Horváthné Csomó Orsolya, a várat üzemeltető Szindbád Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője pénteken elmondta, hogy a felújított Thury-vár a nyáron több programmal várja a kultúrakedvelő közönséget, július 21-én szombaton este fáklyás-zenés vársétának és hangversenynek ad majd otthont a műemlék.
A nyár legnagyobb rendezvénye a Végvári Reneszánsz napok programsorozata lesz: ennek előfutáraként a látogatók július 25-én reneszánsz mellényeket készíthetnek, amelyeket aztán augusztus 3-án a reneszánsz napok nyitónapján a felvonuláson viselhetnek.

thuri-varA Thury-vár, Fotó: sikerado.hu

Az augusztus 3. és 5. közötti programsorozatban a toronyzene, a zászlóforgatók és a tűzzsonglőrök műsora mellett várjátékokkal készülnek.
A színházi produkciók közül kiemelte, hogy augusztus 3-án este a Makrancos hölgy című táncjátékot mutatják be az Alba Regia táncegyüttes előadásában. A következő napon az Aranyló Meseszínház műsorát láthatja a közönség, míg augusztus 5-én a Dániel-játék című középkori színdarabot elevenítik meg a Budapesti Énekes Iskola diákjai és felnőtt szólistái a várfalak között.
Szólt arról is, hogy augusztus 17-én Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperáját adja elő Várpalotán a nyíregyházi Mandala Színház.

MTI

süti beállítások módosítása