Amikor a karmester viharkabátot ölt - Az Opera kampányáról

A Magyar Állami Operaház minden tavasszal kampányt indít a bérletújítás és bérletvásárlás időszakában. Idén 15 féle kreatív készült el azzal a céllal, hogy minél több fiatalt megszólítsanak. I Love Romeo feliratú motoron, Shakespeare-pólóban feszít Júlia, 50 kilós diót tör a táncosfiú, és viharkabátban vezényel a tengerparton a karmester – a kampányt a Kreatív elemezte. Lapszemle.

A Kreatív kampányelemzést végzett:

„A Magyar Állami Operaház nemcsak a törzsközönségére gondolt az új, 15 féle kreatívból álló kampányának kitalálásakor, hanem az összművészeti produkciók iránt nyitott fiatalokra, akik eddig nem, vagy csak ritkán jártak az Operaház előadásaira” – tudta meg a Kreatív Turkovics Monika megbízott marketing- és kommunikációs igazgatótól.

A szereplők kiválasztásánál több szempontra figyeltek: az imázskampányban a befutott világklasszisok mellett a pályakezdő tehetséges fiatalokat szerették volna bemutatni, méghozzá úgy, hogy velük a következő évad egy-egy produkcióját is megjelenítsék. Első körben több mint 30 név szerepelt az Operaház szakmai vezetői által összeállított listán, végül ezt szűkítették le 15-re. A kreatívokon hat-hat operaénekes és balett-táncos, egy-egy énekkari, valamint zenekari tag, és Héja Domonkos karmester, főzeneigazgató látható.
„Szokatlanul nagy számú sorozatot készítettünk el, ezért a könnyebb beazonosíthatóság és felidézés miatt egységes képi hangulatot és színvilágot teremtettünk. Az amerikai filmes plakátokat idéző kreatívok egy enyhén sötétebb tónusú, meleg színeket tartalmazó fényelést kaptak” – mondta el Végh Endre, a Mátai és Végh Kreatív Műhely kreatívigazgatója a háttérmunkáról. Ő is és a kommunikációs vezető is egyetértett abban, hogy ez a technika alkalmas a múlt – jelen – jövő egyszerre érzékelhető megjelenítésére. „Hiszen a műfaj örök, a zene és a tánc nyelve egyetemes, nekünk csupán az a feladatunk, hogy egy korszerű kommunikációval közel hozzuk a ma emberéhez” – tette hozzá Turkovics MonikaA kampányelemzést itt olvashatják.

Az Operaház plakátjaiból:

115913

1. Bretz Gábor (Escamillo a Carmenből)

115921

2. Felméry Lili (Rómeó és Júlia)

115927

3. Somogyi Zoltán énekkari művész

115607

4. Nagyillés Szilárd, Gács Tamás és Felméry Lili (werkfotó)

1159295. Héja Domonkos karmester

115928

6. Miskolczi Anita (zenekar)

opera

7. Leblanc Gergely balettművész

sumegi

8. Sümegi Eszter operaénekes

opera_2

9. Az Operaház

forrás: Kreatív Online

süti beállítások módosítása