Kero már próbálja a Parasztbecsületet

A Szegedi Szabadtéri Játékok legújabb videója a Parasztbecsület budapesti próbájába enged betekintést. A szereplők azóta már Szegeden próbálják a darabot.

Dolhai Attila a készülődésről:

Októberben, a Cigányszerelem bemutatója után néhány előadással bejött Kerényi Miklós Gábor az öltözőbe, és elmondta ezt az ötletét. Megijedtem, hogy vajon tartok-e már itt. Arra kért, gondolkozzunk el ezen, beszélgessünk róla a tanárnővel. Gizella megnyugtatott. Elkezdtünk felvételeket hallgatni, és azt éreztem, "hú, de jó lenne!" Az első darab, amivel dolgoztunk, a Búcsú a mamától ária volt, és nem tűnt nehéznek, kellemes volt a hangomnak, jól feküdt. Igaz, a tanárnő ezt remekül előkészítette, fellazította a hangomat. Megnéztünk egy-egy sort, és van az az érzés, amikor jól esik az éneklés - folytatta.

A Délmagyar a próbán járt:

Pokoli melegben készül a Bajazzók és a Parasztbecsület stábja a július végi Dóm téri bemutatóra a Fodor-szakközépiskola tornacsarnokában.

–      45 fokot is mértünk egyik délután a próbán – meséli Kesselyák Gergely karmester tegnap délelőtt a Fodor-szakközépiskola kissé lepusztult tornacsarnokában. (…) 

Bár a Parasztbecsület szereplőgárdájának csak délután kezdődik a próba, egy órával korábban befut az előző Dóm téri évadok nagyszerű Carmenje, Mester Viktória is, aki idén Lola lesz. Cukkolják a többiek: hiányzott már neki ez az ájer. Elővesz egy permetezőfejes vizes flakont, azzal próbálja hűteni magát.

– Engem nem fújsz le, Viki? – kérdezi a vehemens dirigálás közben felhevült Kesselyák Gergely. – Kicserélem benne a vizet, teljesen felmelegedett – válaszolja a mezzo, majd térül-fordul, és a karmestert hűvös párafelhőbe borítja.

Amíg KERO a főszereplőkkel dolgozik, a statiszták újságot olvasnak. Nagy sikere van lapunk napi horoszkópjának, az egyik táncos hangosan fel is olvassa Szűz csillagjegyű kollégájának a rá vonatkozó jövendölést: „Kellemes munkahelyi légkört, jó viszonyt jeleznek a bolygók kollégáival. Így a feladatokat is könnyebben oldják meg. A csoportmunka dominálhat ma". Kuncogás. A teljes beszámolót itt olvashatja.

Forrás: Színház.hu, Délmagyar, Fidelio

süti beállítások módosítása