Nagy színházi korszakok tanúja

A Vidám Színpad nagy korszakában lehetett rendező a most 80 éves Kalmár Tibor. A most is aktív művész, Alfonzóról tervez műsort, ír és tévés munka terve is foglalkoztatja.

LAPSZEMLE – Népszava Népszava 2012.07.11 - 6. oldal Bóta Gábor írása

KalmarT„Amikor a Vidám Színpadhoz kerültem, ott voltak a nagy egyéniségek, például Benedek Tibor, Kazal László, Kabos László, Alfonzó. Boldogok voltak a szerzők, ha írhattak nekik. És tulajdonképpen Hofi volt ennek az egész nemzedéknek a betetőzése. Most nem tudnék hozzájuk hasonló jelentős egyéniségeket mondani a kabaré műfajában. Szerzőkben is hiány van….

…Mára a kereskedelmi tévék tönkretették a szórakoztatást, csak a minél nagyobb profit a fontos a számukra, ezért van annyi valóságshow, meg olyan tehetségkutató, amivel sokakat szerencsétlenné tesznek, mert félévre felszínre kerülnek, aztán a legtöbbjük eltűnik. A Spinozában csináltam egy Királyhegyi Pál-sorozatot, egy Alfonzó-műsort tervezek ugyanott. A Mikroszkópon a rendezésemben bemutattuk az Övön alul című kabarét. És írogatok. Ősszel jelenik meg a Komédiások című könyvem. Az sem kizárt, hogy adódik majd valami tévés munka. Van még energia bennem.”

 

Bóta Gábor interjúja a Népszavában olvasható.

süti beállítások módosítása