Szabadkai előadások a Városmajorban

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata a Városmajori Szabadtéri Színpadon vendégszerepel három előadással: a Szomorú vasárnap, az Eastwicki boszorkányok és az Indul a bakterház című színdarabbal mutatkozik be csütörtökön, pénteken és szombaton a Budapesti Nyári Fesztivál programjában.

A Mezei Zoltán igazgató által vezetett társulat csütörtökön Müller Péter és Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés játékával kezdi a vendégjátékot. A több díjat is elnyert előadás Seress Rezsőnek, a Szomorú vasárnap című világhírű dal szerzőjének az életét mutatja be, sok zenével - közölte a Szabad Tér Színház az MTI-vel. 
Mint írják, a zeneszerzőt Pálfi Ervin, feleségét G. Erdélyi Hermina kelti életre, Szőke Attila pedig a pincér szerepében kíséri végig kettejük történetét. Az előadást Kovács Frigyes rendezte.

east

Eastwicki boszorkányok

A vendégjáték pénteken kizárólag felnőtt nézőknek szóló fekete komédiával folytatódik: John Updike Eastwicki boszorkányok című művét Tasnádi István alkalmazta színpadra. A misztikus történet egy amerikai kisvárosban játszódik, ahol három nő életét teljesen felborítja a titokzatos idegen érkezése. A jóképű, karizmatikus férfiről azonban kiderül, hogy a sötét erőkkel kooperál. A kritikusok szerint Hernyák György rendezése a Szabadkai Népszínház utóbbi néhány évadának legjobb előadása.
Szombaton Rideg Sándor és Tímár Péter vígjátéka, az Indul a bakterház zárja a szabadkai előadássorozatot, a darabban a komikus jelenetek mögött a lélek- és jellemábrázolás mélyebb rétegei húzódnak meg. A jól ismert történet vajdasági ízekkel és zenével elevenedik meg a városmajori színpadon szintén Hernyák György rendezésében. A főbb szerepekben Mess Attila, Szőke Attila, Katkó Ferenc, Vicei Natália, Szilágyi Nándor, Csernik Árpád, Pesitz Mónika és G. Erdélyi Hermina látható.

süti beállítások módosítása