Itt a Teatro Godot - Huszár Zsolt emlékére

Július 12.-én ünnepelte volna 41. születésnapját az Új Színház tragikus balesetben elhunyt színésze, Huszár Zsolt. A Színház.hu és a Krétakör videósorozatának következő részében rá emlékezünk. Bemutatjuk a Schilling Árpád rendezte Teatro Godot-t, melynek főbb szerepeiben Pintér Béla és Huszár Zsolt láthatók.

Teatro Godot  - Krétakör Színház, rendezte: Schilling Árpád, 1995, főbb szerepekben: Pintér Béla és Huszár Zsolt

A Krétakör Színház második előadása, amelyet még az alapítás évében mutattak be. Főbb szerepekben olyan legendás színészekkel, mint a társulatvezető Pintér Béla, vagy a tavaly bekövetkezett tragikus haláláig az Új Színház meghatározó színésze, Huszár Zsolt. Abszurd a fiatal színházcsinálókról, benne egy valódi kréta körrel.

1

A kritikákból:
A Teatro Godot a Krétakör Színház előadásában színházi önreflexió, indulatos leszámolás a társulattagok színházi múltjával, az alternatív amatőr (jelen előadásban ez tűnik hangsúlyosabbnak) színházi létezésmód lehetetlenségeivel, de leginkább a játékos embert lefojtó kiüresedett próbamódszerekkel. (...) Az előadást ez az indulat szervezi és tesz többek közt izgalmassá, élvezetessé, ugyanakkor ezáltal válik ellentmondásossá és problematikussá is. 
Perényi Balázs: Színházra várva. Fényfüggöny, 1996 január.

2

Hiszen mindez nagyon mulatságos. És végtelenül szomorú. A magánéletből hozott, megszenvedett valóság is elviselhetetlenül nyúlós érzelgősséggé változik a színpadon, s még a hazugság sem eléggé hihető. A színjátszók élete is fájdalmasan összegabalyodik, és bizony nem látszik semmiféle kiút. Mondom: kudarcról van szó. És mégis: a csoport tagjai valahogy mindig jelen vannak, ugyanabban az időben, ugyanott. A záróképben heroikusan nekifeszülnek a falnak, és nyomják, tolják a mozdíthatatlant. Csodára várva, Godot-ra várva, színházra várva. Mert színháznak, mint tudjuk, lennie kell. 
Magyar Judit Katalin: Színházat játszunk csodára várva. Népszava, 1996. július 12.

Fotók az előadásról:

godot2

1.

godot3

2.

godot5

3.

godot6

4.

godot7

5.

Forrás: Krétakör, Színház.hu

süti beállítások módosítása