Jumurdzsákok jelentkezzetek! - Keresik az Egri csillagok szereplőit

460 esztendővel a legendává vált egri csata után városunkban megelevenedik a történelem! Az egri vár ostromának három napjára te is hőssé válhatsz: keressük Dobó István, Bornemissza Gergely, Cecey Éva, Sárközi és Jumurdzsák megformálóit.

Az alkotók közleménye:

2012. július 21-én, szombaton 10 órától 16 óráig az egri Uránia moziban várjuk mindazokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy részt vegyenek egy közös történelmi játékban.

MIÉRT?

Mert játszani jó. Mert hisszük, hogy 1552 hősei köztünk járnak, s így a legenda ismét életre kel, betöltve Eger utcáit! Ha úgy érzed, - vagy akár mások mondták - hogy küllemedben, jellemedben hasonlítasz az Egri Csillagok valamelyik jól ismert karakterére, vállald a megmérettetést, próbálj szerencsét: EGER A TE TÖRTÉNETED!

JELENTKEZÉS

Előzetesen július 20-ig e-mailben, az 1552@ph.eger.hu címen, illetve telefonon, a 20/427-0062-es, 20/227-7551-es számon. Hozd barátaidat, akik a nyilvános, ingyenes rendezvényen szoríthatnak neked: minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Casting

KIKET KERESÜNK?

Akik kiállásukban a várvédőket idézik, hitelesen képesek előadni Dobó esküjét, Jumurdzsák fenyegetését, megjeleníteni Bornemissza és Sárközi egyedi alakját, Vicuska szerelmét.
A nyilvános szereplőválogatás részvevői korhű ruhát kapnak, így adják elő az öttagú zsűri előtt az alábbi linkről letölthető részeket Gárdonyi Géza regényéből.

HOGY KERÜLÖK AZ OSTROMBA?

A kiválasztottak amellett, hogy értékes egri nyereményeket kapnak, egy héten át rendszeresen felbukkannak majd Eger belvárosában, hogy végvári vitézek gyűrűjében felidézzenek egy-egy magával ragadó részletet az Egri Csillagokból. Dobó kapitány egy hétig vezeti a végvári sereget, Bornemissza lovon sétál az utcákon, Sárközi megbugáz ezt-azt városszerte, viszont sava-borsa lesz a jeleneteknek, míg Jumurdzsák minden vitéz magyar kedvét igyekszik majd elrontani. Mondani sem kell, hogy a tűzről pattant egri leány, Vicuska a történelmi életképek napsugaraként tündökölhet.
Összegezve: próbálj szerencsét, s ha téged választ a zsűri, úgy komolyan számítunk aktív részvételedre az ostrom három napja alatt, azaz 2012. július 27-étől 29-éig!

Bővebb információ: http://1552.eger.hu/

süti beállítások módosítása