Kéri Kitty: "balatoni lány lettem"

Áprilisban lett a Kisfaludy Színház igazgatója Kéri Kitty, aki a Metropolnak mesélt az elmúlt időszakról és a programról. Lapszemle.

A kérdésre, hogyan lehet ház nélkül színházat csinálni, Kéri Kitty úgy felelt: “Rengeteg munkával és kreativitással. Július 3-án például a Papsoka templomromban mutatta be a Jeanne d’Arc-ot a Veszprémi Petőfi Színház társulata: itt nem díszletet, hanem nézőteret kellett építeni. De lesz előadás a Hotel Marina strandján, ahol a háttér maga a Balaton, Pörköltészet a Blaha étteremben. Persze vannak állandó játszóhelyeink is, mint a Vaszary Villa, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ vagy az Anna Grand Hotel színházterme. Rendkívül mobilisak vagyunk, így próbálunk előnyt kovácsolni ebből a helyzetből” – árulta el a színész-rendező. Arról számolt be, hogy a műsoruk mindenkinek szól, hiszen széles a paletta, van benne koncert, balett, színházi előadás is.

kitty

Kéri Kitty szót ejtett arról is, hogyan fogadta a felkérést a Kisfaludy Színház vezetésére. “Egy éve, pont a színház fennállásának 180. évfordulóján költöztünk a családommal Balatonfüredre. Akkor meg sem fordult a fejemben, hogy egy év múlva a színház igazgatójaként koszorút helyezek el Kisfaludy Sándor szobránál. Megtisztel, hogy az ő szellemi hagyatékáért és a városért tehetek” – fogalmazott az őj igazgató, aki úgy érzi, mintha hazatért volna.

“Régi vágyam volt, hogy megtanuljak vitorlázni, most, hogy „balatoni lány” lettem, talán meg is lesz erre az esélyem” – tette hozzá.

Forrás: Metropol

süti beállítások módosítása