Új vezető a Magyar Művelődési Intézet élén

Závogyán Magdolna irányítja megbízott főigazgatóként a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátust, jelentette be L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Kiderült, a 2007-ben kényszerből az intézethez csatolt Képzőművészeti Lektorátust leválasztják, és az a jövőben a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) részeként, szakmai önállóságát megtartva végzi majd munkáját. Így létrejön egy tisztán közművelődési és közgyűjteményi profilú intézet, illetve egy alkotóművészeti szakmai szervezet. A Magyar Művelődési Intézet apparátusának és szervezeti felépítésének alkalmassá kell válnia arra, hogy integrálja a megyei közművelődési intézményeket, szervezeteket és feladatokat. 

magdolnaOlyan módszertani ajánlásokat kell a jövőben megfogalmaznia, amelyek segíthetik a közművelődési intézményrendszert a társadalmilag, gazdaságilag és kulturálisan elvárt átalakulásokban. L. Simon László megköszönte Borbáth Erika főigazgató eddigi munkáját, és bemutatta az intézet új megbízott főigazgatóját, Závogyán Magdolnát, akinek el kell kezdenie az intézmény átszervezését. Závogyán Magdolna eddig a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalban dolgozott kulturális referensként, és többek között feladata volt a megyei közművelődési, közgyűjteményi és előadó-művészeti intézmények - művelődési központ, levéltár, könyvtár, múzeum, színház, bábszínház, szimfonikus zenekar - fenntartói szintű szakmai felügyelete, koordinációja, és az ágazattal összefüggő megyei stratégiák elkészítése.

süti beállítások módosítása