Viszockijról írt drámát Hobo

Földes László Hobo, tőle szokatlan módon ezúttal egy érzelmes zenés drámát ír, amelyet hamarosan színpadra is állítanak - írja a Blikk. A főszerepet is a zenész játssza majd.

Az idén már tíz estén lép színpadra a Művészetek Völgyén Hobo és bandája - írja a Blikk. "Mert tavaly, amikor hét előadóestem volt, olyan embertelenül sokan jöttek el, hogy ezt az idén fel kellett tornázni tízre, de szerintem most még többen lesznek" - mondta Hobo. A zenész Hobo-klubot indított a budai Fonóban, közben pedig Dal a két sebzett hattyúról címmel darabot írt Viszockij és Marina Vlady szerelméről.  

Hobo úgy nyilatkozott, nagyon érzelmes ember, és ezt igazolni is fogja. Viszockij szerepét is ő játssza majd a debreceni Csokonai Színház stúdiószínpadán, a díszlet pedig egy szovjet telefonközpont lesz.

forrás: Blikk

hobo

Hobo 1998-ban Adjatok a kutyáknak húst címmel készített önálló estet Vlagyimir Viszockij dalaiból a Merlin Színházban.

"... Az állapotod végre kezdi nyugtalanítani a testvéreidet is. Kezdetben kellemes a társaságod, hallgatni ahogy énekelsz... De mindig elérkezik az az idő, amikor végül elfáradva és kijózanodva azt tapasztalják, hogy ez az egész rémálommá válik. Te kezelhetetlenné válsz, a vodkától megtízszereződött erőd megrémíti őket, és már nem kiabálsz, hanem üvöltesz." (Marina Vlady: Vlagyimir avagy Megszakított repülés c. könyvéből, runet.hu)

süti beállítások módosítása