Bezár a Játékszín

A nol.hu úgy értesült Balázsovits Lajos igazgatótól, ősztől már nem lesz előadás a budapesti Játékszínben.

Ősztől már nem lesz előadás a produkciós teátrumként működő, tehát saját társulattal nem rendelkező Játékszínben. Az ok: a fenntartó, azaz a Emberi Erőforrások Minisztériuma megvonta a támogatást  – így értesült a nol.hu Balázsovits Lajostól, a Játékszín igazgatójától. A cikk szerint a színházban már augusztus elsején megkezdi a felszámolási procedúrát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

A direktor azt is elmondta, hogy a teátrumnak még mindig van némi tartaléka: a vezetőség augusztus végéig ki tudja fizetni az alkalmazottak bérét, sőt, a keretből a végkielégítésekre is telik majd – igaz, a végkielégítések járulékaira már nem.

Balázsovits Lajos szerződése 2014. december 31-ig szól. Még ma kiderül, hogy közös megegyezéssel távozik-e vagy felmondanak neki - olvaható a portálon.

Jatekszin

Május 5-i cikkünkben (a Kamaraszínház bezárása kapcsán) Balázsovits még úgy nyilatkozott, a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel tárgyalások folynak arról, hogy esetleg magánszínházzá váljon a teátrum, de ehhez még nem sikerült megtalálni a megfelelő feltételeket. "Remélem, hogy rövid időn belül bejelenthetjük, hogy a színház életben marad" - nyilatkozta akkor lapunknak. 

Balázsovits Lajossal készített márciusi interjúnkat itt olvashatják.

nol.hu, színház.hu

süti beállítások módosítása