Rendbeteszik Schütz Ila sírhelyét

Elhagyatott állapotban van a Farkasréti temető művészparcellájában Schütz Ila, a tíz éve tragikusan elhunyt színésznő sírja. Lapszemle.

schutz_ila_valami_amerika

Sztankay István -aki a színésznő állandó partnere volt- ennek kapcsán arról számolt be a Blikknek, hogy saját kezével rakná rendbe a sírt, ha képes lenne rá. “A fejfa szétrohadt, mindjárt kidől, a hant a földdel egyenlő. Érthetetlen, miért nem teszi rendbe az örököse, vagy a színház, amely saját halottjának mondta ki! Adok pénzt a sír gondozására, mert így nem maradhat!” – fogalmazott a Nemzet Színésze.

Felajánlásához csatlakozott Pindroch Csaba, Szabó Győző, Szirtes Tamás, Léner Péter, illetve Herendi Gábor producer is, mert kötelességüknek érzik összeadni a sírgondozás árát.

A sírápolással foglalkozó munkás a temetőben elmondta a lapnak: Schütz Ila sírjánál rajongóival találkozik néha. Árlistájuk szerint a rendbetétel, a hant kapálása, locsolása egy évre 15 ezer forint. 

A lap cikkének megjelenése után pedig Tóth Sándor kőfaragómester pedig felajánlotta, hogy mindenszentekre gránitból készült emléket állít a legendás komikának.

 

Forrás: Blikk

süti beállítások módosítása