Elkezdődött az Operettszínház 300-as sorozata - a világhírű Semperoperben

Drezdában, a világhírű Semperoperben kezdődött a 2012. évi turnésorozat, aminek keretében a Budapesti Operettszínház társulata összesen 300 alkalommal adja elő a Böhm György által rendezett A Szépség és a Szörnyeteg című musicalt német nyelvterületen. A jegyek az első öthetes, 40 előadásból álló turnéra már 95 százalékban elkeltek, a drezdai közönség pedig felállva, hangos ovációval ünnepelte a magyar társulat teljesítményét a pénteki premieren.

 

„A magyar alkotócsapat rendkívül látványos és kreatív előadást hozott létre, melynek egyik különlegessége a Herendi porcelán magyar motívumának használata.  A magas színvonalú német kiejtésért pedig külön köszönet, ez rendkívüli teljesítmény." mondta Ralf Kokemüller, a turnét szervező német BB Promotion igazgatója, a premier után. Philippe Gamba, a Disney International New Yorkból ez alkalomra Drezdába látogató színházi igazgatója is lelkesedett: "A magyar szólisták, táncosok, muzsikusok teljesítménye világszínvonalú - bármelyik nagyváros színpadán megállná a helyét ez a varázslatos, lendületes produkció, örülök, hogy ennek az előadásnak adtuk meg a németországi játszási jogot..."

szepseg01

A magyar társulat képviseletében Lőrinczy György, a szerződést létrehozó és a vendégjátékokat irányító menedzser köszönte meg a bizalmat és a lehetőséget. "Ez a vendégjáték nem csak a Budapesti Operettszínház, hanem az egész magyar kulturális élet dicsősége is, hiszen ilyen előadásszámban nem lépett még fel magyar társulat német nagyvárosok kiemelkedő zenés színpadain. Megtiszteltetés hetekig jelen lenni többek között a Semperoper, a Mannheimi Nemzeti Színház, a frankfurti Alte Oper, vagy a bécsi Stadthalle programjában. Az pedig külön öröm, hogy a Baden-Baden-i Festpielhausban a musical mellett A Csárdáskirálynőt is bemutathatjuk ősszel."

szep01

Az augusztus közepéig tartó első vendégjáték további érdekessége, hogy Makláry László és Balassa Krisztián dirigálásában a zenekarral és a Musical Együttessel összesen100 fős társulat hármas szereposztásában adja elő a musicalt. A németül már rutinosan játszó színész énekesek - Kékkovács Mara, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Földes Tamás, Bálint Ádám, Németh Attila, Bardóczy Attila, Oláh Tibor, Sánta László, Sz. Nagy Ildikó, Vörös Edit és Magócs Ottó - mellett ezúttal az Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójának fiataljai is lehetőséget kaptak. Így Jenes Kitty, Barkóczi Sándor, Szentmártoni Norman és Angler Balázs is bemutatkozhatott a főszerepekben a német közönségnek.

További fotók a németországi előadásról:

szep2 1.

szep3

2.

szep5

3.

szep7

4.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása