Monte Cristo grófja hőlégballonon érkezik a Margitszigetre

A Báthory Erzsébet musical-opera bemutatója után egy héttel, július 20-án és 22-én a musical-rajongókat várják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Monte Cristo grófja címszerepét a zeneszerző Szomor György játssza, aki hőlégballonon érkezik az előadás helyszínére.

A Békéscsabai Jókai Színház társulatával, zenekarával és tánckarával bemutatott musical élőzenés, szabadtéri bemutatójára kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

 Méltón a névhez és a regényhez – a Báthory bemutatója után – ismét egy nagy klasszikus mű zenés változatát láthatják a margitszigeti nagyszínpad adottságaira alakítva. Alexander Dumas regényének színpadi adaptációját Pozsgai Zsolt készítette, zenéjét szerezte, a dalszövegeket írta valamint a musicalt rendezte Szomor György.

A romantikus, ám kalandos előadás látványában megidézi, történetében pedig hűen követi a korabeli stílusjegyeket. Zenei világa, koreográfiája és technikai kivitelezése a legkorszerűbb színpadi megvalósításban mutatja be – kortárs módon – a klasszikus történetet. A díszlettervező Fekete Péter, a jelmezt Papp Janó tervezte, a látványtervező Madár, az előadás koreográfusa Fejes Kitty.

Szomor György nemcsak az If börtönéből szabaduló Edmont Dantes-t alakítja, hanem a darab zenéjét is szerezte. Számtalan sláger szólal meg az előadásban, olyan színészek előadásában, mint Gubik Petra, Vasvári Csaba, Lapis Erika és Gerner Csaba. Dumas-t, a szerzőt Vastag Tamás alakítja.

süti beállítások módosítása