The Hungarian Blues Brothers - ősbemutató Zalaegerszegen

Július 21-én, szombaton kerül bemutatásra a zalaegerszegi Kvártélyházban a Hungarian Blues Brothers című "zenés találmány". Az ötletgazda Kálloy Molnár Péter, aki már régóta vágyott arra, hogy a történetet színpadra vigye.

Ajánló:

Pete és Steve kiskállói zenészek. Egy temetésén találkozunk velük, ahol a helyi zenetanár tanítványaival búcsúdallal köszönnek el mesterüktől. A közös zenélést Pete felesége felveszi és felteszi a Youtube-ra. Innen egyenes út vezet a világhír felé. Megalakul a Hungarian Blues Brothers és meghódítja a közönséget. Mindenkinek jut 15 perc hírnév. De mi lesz utána?
Világhírű slágerekkel és sok humorral várja a nézőket Kálloy Molnár Péter, Hajdú Steve, valamint Hrutka Róbert és zenekara. A Blues Brothers magyarul, Magyarországon egy másik történet, ami sok mindenkinek ismerős lesz…

hajdu_kalloy_foto_Kllai-Tth_AnettFotók: Kállay-Tóth Anett

Kálloy Molnár Péter az előadásról:
„Régóta tudom, hogy a Blues Brothers-t színházban is szeretném megcsinálni. Most jött el a pillanat és most jöttek össze körülöttem azok az emberek, akikkel ezt meg tudom valósítani. Hrutka Róberttel több éve dolgozunk együtt, lassan a harmadik közös lemezünket adjuk ki. Annyira egymásra vagyunk már hangolódva, hogy egy egész estés zenés előadásban nem is lehetne más a zenekar vezetője, mint ő.
Hajdú Steve gyerekkori jó barátom. Együtt jártunk a debreceni Ady Gimnáziumba. Furcsa, hogy azóta csak egyetlen alkalommal hozott minket össze a sors a színpadon, szintén Debrecenben, a kétezres évek elején egy Csehov előadásban. Viszont diákként még közös zenekarunk is volt: a Hajduó. Mindketten gitáron játszottunk. Steve már akkor is nagyon jó számokat írt. Blues nótákat is! Örülök, hogy ennyi év után újra együtt zenélhetünk.
Tompagábor Kornél a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója pedig már évek óta hív játszani Egerszegre. Hrutka Robival is többször léptünk fel nála különböző fesztiválokon. Mikor felmerült a Blues Brothers ötlete, rögtön vállalta a rendezést és azt is, hogy helyet ad a produkciónak.”

hbb_trabi_foto_Kllay-Tth_Anett

A Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Manna bemutatja:
Kálloy – Hajdú – Tompagábor – Hrutka:
The Hungarian Blues Brothers
- zenés találmány -
Steve: Hajdú Steve    
Pete: Kálloy Molnár Péter
Peterné: Tánczos Adrienn
Sztárvendég, road: Hertelendy Attila
A zenekar, a Lacik:
Robi: Hrutka Róbert – ének, gitár
Attila: Fehérvári Attila – basszusgitár, vokál
Zoli: Cséry Zoltán – billentyű, vokál
Felicián: Kalmus Felicián – elektromos cselló
Ádám: Markó Ádám – dob
*
Jelmez: Szőke Julianna
Játéktér: Tompagábor Kornél
Zenei vezető: Hrutka Róbert
Producer: Gáspár Anna
Rendező: Tompagábor Kornél

*
Bemutató:

2012. július 21. – Kvártélyház / Zalaegerszeg
további előadások: július 22., augusztus 10., 11., 12.

süti beállítások módosítása