Több mint 25 ezren látták a veszprémi Kabóca Bábszínház előadásait

A 2011-2012-es évadban összesen öt bábszínházi bemutatót tartott a veszprémi Kabóca Bábszínház; az évad egyik legnagyobb sikere és elismerése, hogy a társulat elnyerte a megyei Príma-díjat - közölte a társulat művészeti titkára.

Veszprém dániai testvérvárosában, Gladsaxe-ban a Tengerecki Pált játszotta a színház nagy sikerrel. A Hüvelyk Matyi, valamint a Pimpáré és Vakvarjúcska pedig meghívást kapott a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléjára Kaposvárra - tekintett vissza az évad eredményeire Sipos Tekla. Hozzátette: a most záruló évadban 333 előadást játszott a bábszínház, nézőszámuk meghaladta a 25600-at. Négy saját és egy koprodukcióban készült darabot mutattak be.

Utóbbi, a nemzetközi koprodukcióban készült babaelőadás, a Ha Dede sikeresen szerepelt neves fesztiválokon, így például a Kolibri Fesztiválon, ahol Kiss Erzsi Michel Indali-díjban részesült az előadás zenei megformálásáért. A Ha Dede részt vehetett a bolognai Visioni di futuro, visioni di teatro fesztiválon, amely az egyik legfontosabb európai babaszínházi seregszemle, valamint két hétig Kanadában vendégeskedett nagy sikerrel a Les Petits Bonheurs fesztiválon, itt ünnepelhette Kiss Erzsi, Futó Ákos és a rendező, Karel Van Ransbeeck a 100. előadást - sorolta Sipos Tekla, megjegyezve: különösen értékes számukra, hogy a Luxemburgi Filharmónia is meghívta a produkciót. 

kaboca

Idén új helyszínen, a Séd-völgyben zárta a színház az évadot a Kabóciádéval, itt tartották Nyulász Péter IBBY-díjas ifjúsági regényének bábos adaptációját, a Helka, a Balaton tündére című vízi bábszínházi előadás ősbemutatóját Székely Andrea rendezésében. 
Az előadást nyáron még kétszer, július 27-én és augusztus 24-én játsszák a völgyben. 
A 2012-2013-as évaddal új korszak kezdődik a Kabóca Bábszínház életében, mivel elköltöznek a Völgy-híd térről, és ősztől már a HEMO épületében folytatják a munkát. Az évad a hagyományos Mesefesztivállal és sok meglepetéssel kezdődik majd - ígérte Sipos Tekla.
A Kabóca Házikó  programja októberben a Pepita című új bemutatóval kezdi meg működését - tette hozzá Székely Andrea igazgató.
A színház tervezett új előadásai a Pepita és a Gomboló című babaszínházi produkciók, majd a Pöttöm Panna felújítása, a Mese, mese mátka sorozatban a Holdkirály palotája és a Hófehérke
"A bérletünkben meghirdettük a Helka, a Balaton tündére szabadtéri vízibábszínházi előadásunkat, közös bérlet bevezetését is tervezzük a Petőfi Színházzal és a Szaléziánummal" - mondta Székely Andrea, aki hozzátette, meghívásuk van a jövő évadban különböző nemzetközi fesztiválokra, így Belgiumba, Franciaországba, Ausztriába és Spanyolországba is.

MTI

süti beállítások módosítása