Balázsovits bejelentést tett - Indul a végelszámolás

Balázsovits Lajos, a Játékszín ügyvezető igazgatója tegnap délután jelentette be a színház dolgozóinak, hogy megszűnik a Játékszín.

A kérdésre, hogyan fogadták a hírt, a színházigazgató úgy felelt: “Egy picit mindenki számított rá, de egy picit reménykedtek is. A színészek nem voltak jelen – őket nem tudtuk összetrombitálni nyáron –, csak huszonöt állandó munkatársunk, valamint a külső cégek alkalmazottai. Ültek csöndben, némán, nagyon kilátástalannak gondolják a helyzetüket” – fogalmazott Balázsovits Lajos, aki elárulta, a tulajdonos vagyonkezelő megindítja a végelszámolást.

“A magánszínház indításáról szóló hír kacsa volt, ez megoldhatatlan ma Magyarországon. Az a színház tud működni, amelyik bekerül az előadóművészeti kategóriák közül az első kettő valamelyikébe, így meg tudja kapni éves jegybevételének nyolcvan százalékát nyereséges cégektől, amelyek adójukból írják le ezt az összeget. Mi a harmadik kategóriába, a produkciós színházéba kerültünk be, ami bizonytalan, mint a kutya vacsorája” – fejtette ki Balázsovits Lajos, aki hozzátette, bizonyos darabokat megpróbálnak továbbvinni hasonló méretű budapesti színházakba. 

balazsovits

Arról is szót ejtett, hogy még nem töri a fejét azon, hogy a jövőben mivel fog foglalkozni. 

Az igazgató a Színház.hunak adott interjújában korábban úgy fogalmazott, ha most a Játékszín abbahagyná a működést, az érdemtelenül történne, de elmondta, képes lenne lezárni az igazgatáshoz kötődő időszakot. "Amikor először megbetegedtem, olyan magas lázam volt, hogy felhívtam az igazgatómat, Ádám Ottót,és megmondtam neki, hogy képtelen vagyok felmenni a színpadra, mert ott ájulnék el. Ő teljes nyugalommal azt felelte: akkor elmarad az előadás. Amikor talpra álltam és bementem beszélgetni, azt mondta: a színház nagyon fontos, de az élet sokkal fontosabb. Ezt akkor értettem meg. Tudom, hogy nem szokás így gondolni ebben a szakmában. De ez nem azt jelenti, hogy a színház nem szerves része az életemnek, viszont ha mondjuk nem akarnának engem és a színházam, akkor el tudnám engedni" - számolt be lapunknak Balázsovits Lajos.

Forrás: Metropol, Színház.hu

süti beállítások módosítása