Itt A Rózsák háborúja - Premier a Városmajorban

Július 19-én kerül sor Warren Adler: A Rózsák háborúja című színdarabjának magyarországi ősbemutatójára a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az RTL Klub híradója A Rózsák háborúja próbáján járt, a főszereplők pedig az MTV reggeli műsorában meséltek.

A Rose-házaspár küzdelmekkel teli válását bemutató "fekete komédia" főszerepében Détár Enikő és Rékasi Károly látható.

A színész-házaspár legújabb előadása korábbi produkciójuk, a Jelenetek egy házasságból folytatásának is tekinthető - hiszen középpontjában szintén egy párkapcsolati dráma áll.

A Rózsák háborúja már film formájában nagysikert aratott Kathleen Turner, Michael Douglas és Danny DeVito főszereplésével. Warren Adler eredetileg azonos című regényét adaptálta filmre, amely meghozta a történet számára a világhírt. A Városmajori Szabadtéri Színpadon most bemutatásra kerülő színdarab a szerző eredeti színpadi változata, először mutatják be Magyarországon.

A darabot Sediánszky Nóra és Tucker András fordította, rendezője Sediánszky Nóra, a verekedésekkel tűzdelt mozgást Atlasz Gábor tervezte és tanította be, a díszletet Vereckei Rita tervezte, a jelmezeket Libor Katalin (melyhez segítséget nyújtott a Sugarbird és a Szerafina).

Thurmon és Goldstein ügyvédek szerepében Zborovszky Andrea és Végh Péter látható.

Az alkotók így ajánlják a darabot:

Minden válás valahol egy házassággal kezdődött. Szerelem első látásra, ásó-kapa, azután a hétköznapok. Rózsaszín köd után éles, hideg fények, illúziók után a valóság, munka, gyerekek, percre beosztott idő, monotónia… És a szeretet lassan átalakul - de mivé? Warren Adler vérbő fekete komédiája egy tizenhét éves kapcsolat felbomlásának, egy otthon, egy élet, egy álom széthullásának hiteles, olykor harsány, olykor hátborzongató, olykor meghökkentő, de végig nagyon emberi története. Ilyenek (is) vagyunk), ilyenekké (is) lehetünk – ha nem vigyázunk.

Forrás: szabadter.hu

süti beállítások módosítása