Monroe-licit indul a REÖK-ben - Dobó Katával

A szegedi REÖK-ben szerezheti meg a világ legnagyobb Marilyn Monroe-gyűjteményének tulajdonosa, Ted Stampfer legújabb értékes relikviáját. A gyűjtő jelenleg a Christie’s aukcióján licitál. Az 50 éve tragikusan elhunyt színésznő személyes tárgyait is felvonultató tárlat csütörtökön nyílik, a háziasszony Dobó Kata lesz.

TedStampferTed Stampfer

Marilyn Monroe-lázban ég a szegedi REÖK: miközben lassan helyére kerül minden a nagyszabású kiállításon, melyet egy zártkörű „hollywoodi” megnyitó után péntektől már a nagyközönség is látogathat, a világ legnagyobb Monroe-gyűjteményének tulajdonosa, Ted Stampfer jelenleg is értékes tárgyakra licitál a kiállítóházban.

Megérkezése, vagyis vasárnap este óta egy percre sem hagyta magára gyűjteményét, nagy műgonddal rendezgette a számtalan ruhát, forgatókönyvet, levelet és fotót, most azonban érezhetően felfokozott izgalommal, egy-két lopott órára becsatlakozott a világhírű Christie’s aukciósház élő, online licitjébe. A filmtörténet egyik leghíresebb jelenetére, a szellőzőakna felett fellibbenő fehér szoknyás Monroe-ra valószínűleg nincs ember, aki ne emlékezne. A Hétévi vágyakozás című mozi kellékeire lehet licitálni jelenleg a Christie’s honlapján.

recept1Marilyn Monroe egy receptje, amelyért nem kell licitálni - a képre kattintva tovább olvashat

Ted Stampfernek lenyűgöző gyűjteményéből közel száz tárgyat a szegedi REÖK közönsége is megcsodálhat. Többek között egy hajcsavarót is, Marilyn Monroe hajszálaival. A kiállítás csütörtök este 8 órakor nyílik, Dobó Kata színésznő lesz az est háziasszonya, aki egy pink cadillac-en gördül be a kiállítóház elé, hogy a kordonnal elzárt vörös szőnyegen, Stampfer úrral karöltve belépjenek a tárlat helyszínére.

A teljes kollekció anyaga öt különböző csoportba sorolható. Monroe ruhái, ékszerei és különböző kiegészítői mellett róla készült stúdió- és sajtóarchívumokban fellelt eredeti fotók, levelei és egyéb személyes tárgyai láthatók. Helyet kaptak forgatókönyvek, más filmes dokumentumok és rekvizitumok. Újabb egységet alkotnak a kooperációkból származó darabok, illetve  a kortársak visszaemlékezései.

Ernst_Barlach_Ted_Stampfer_gyjtemny

A kiállítás nem csupán egy színésznőnek szeretne emléket állítani, aki rendkívüli egyéniségével és felejthetetlen megjelenésével tagadhatatlanul a filmtörténet része lett. A bemutató sokkal inkább a magánembert probálja előtérbe helyezni, bemutatva a művész eddig ismeretlen oldalát. 

forrás: reök.hu

süti beállítások módosítása