Winnetou az újszegedi szabadtéri színpadon

Családi darab várja pénteken és szombaton 19 órától a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik, újszegedi játszóhelyén a nézőket: a Winnetou kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást ígér.

Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense elmondta, hogy tavaly a Darvasi László művéből készült Popeye, a kecskeméti Katona József Színház első vendégjátéka fergeteges sikert aratott az újszegedi színpad nézői körében. A felnőttek jót mulattak a poénokon, a gyerekek pedig az első perctől az utolsóig végigizgulták a "spenótzabáló" tengerész kalandjait.
Az idei évadban újabb, minden korosztály körében népszerű darabot hoznak a kecskemétiek Szegedre. Réczei Tamás rendező, a kecskeméti teátrum művészeti vezetője az ismert Karl May-történet alapján készítette el saját Winnetou-verzióját, amely izgalmas nyelvi leleményekkel beszél egy őszinte barátság kezdetéről, kultúrák találkozásáról, és esetenként egymás meg nem értéséről.

winnetou_02Fotó: szegediszabadteri.hu

Az igazi családi szórakozásnak ígérkező zenés darabban Ganxsta Zolee alakítja a címszerepet, akit tavaly a kalóz Hangemburg Blúként már láthatott a szegedi közönség.
"Az indián- és cowboytörténetek minden kisfiú világába beleférnek és mindenkit nagyon izgatnak. Jómagam is elolvastam minden könyvet és láttam a filmeket is, így nem volt nehéz beleélni magam a darab történetébe" - idézi a szervezők közleménye a zenészt.
Galambos Attila dalszövegeihez a Szegeden is népszerű színész-muzsikus, Szemenyei János írt zenét. A további főbb szerepeket Trokán Nóra, Decsi Edit, Orth Péter és Keresztény Tamás alakítja.

MTI, szegediszabadteri.hu

süti beállítások módosítása