Szín(ház)kép - kiállítás nyílt a Gyulai Várszínházban

Szín(ház)kép címmel nyílt kiállítása a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) kedden délután a Gyulai Várszínház kamaratermében.

Köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, a fürdőváros polgármestere elmondta, hogy a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete önmagában is garancia a minőségre. Mint kiemelte: az érdeklődők összesen huszonhárom művész félszáz munkáját tekinthetik meg augusztus 10-éig. A településvezető hangsúlyozta, külön örömére szolgál, hogy két gyulai kötődésű alkotó, Oroján István és Székelyhidi Attila is szerepel a kiállítók között. Aknay János, a MAOE elnöke úgy fogalmazott, a tárlat anyagában mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő, egyben minőségi munkákat. 

16352_7344_MAOE_kiallitas_15Fotó: Súr Enikő, gyulaihirlap.hu

- Gyula befogadó város, amely egyben komoly művészeti múlttal is rendelkezik - tette hozzá Aknay János. Laczkó Ibolya művészettörténész megnyitójában kifejtette, sokrétű és sokszínű, valós értékeket megjelenítő összeállítást nézhetnek meg, akik ellátogatnak a Gyulai Várszínház kamaratermébe. 
Gedeon József igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiállítás anyagát tudatosan a fürdővárosba, a várszínházhoz kapcsolódva készítették, oda válogatták össze.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

süti beállítások módosítása