Sétálószínház a Monostori Erődben

A MonoStory Erődszínházi Társulat "Határok" című sétálószínházi előadásaira kerül sor ismét július 21-én és 22-én a komáromi Monostori Erődben.

Mint ahogy az korábban már elhangzott, a 2 in 1 projekt részeként színházi eszközökkel bővített erődtúrát a város különleges történelmének és az ebből adódó jelenkori problémák könnyebb megértése érdekében hozták létre az észak- és dél-komáromi résztvevők. Céljuk, hogy beszédtémává váljon a fiatalok viszonya a Duna jobb és bal partján, azaz felhívják korosztályuk figyelmét az előítéletmentes együttélés és az interkulturális tolerancia fontosságára, lehetőségeire.

04_fort_monostor_main_entrance_view_from_the_courtyardFotó: fortmonostor.hu

Az előadás egy 17. századi rablóbanda és egy 20-30-as évekbeli maffiabanda felvillantott életképein keresztül a jó-rossz, képzelet-valóság, múlt-jelen, egyén és nemzet sorsa határvonalon vezeti a nézőt, aki a darab végén maga is állást foglal. Az előadások két idősík és két külön világ határait próbálják összemosni azzal, hogy rámutatnak a kapcsolódó pontokra, s arra, hogy az ember életének egyik legkeményebb és legértelmetlenebb harca minden korban, és a világ minden pontján a felesleges határokkal való küzdelem.

Forrás: 24óra

süti beállítások módosítása