Színházi narrátor képzés indul!

A 90 fok Project meghívására és szervezésében négy napos színházi narrátori képzést tart Roz Chalmers, a londoni székhelyű VocalEyes vezető oktatója.

Az 1998-ban Nagy-Britanniában alapított, több díjat és Guinness világrekordot elnyert szervezet mára nemzetközi szinten is etalonná vált a különböző színházi előadások és képzőművészeti kiállítások akadálymentesítésében vakok és gyengénlátók számára. Céljuk a művészeti élményekhez való egyenlő esélyű hozzáférés a legmagasabb szinten.

roz_chalmers

Az oktatóról

Roz Chalmers 13 éve dolgozik narrátorként és oktatóként. Jelenleg a londoni Nemzeti Színházban és a londoni színházi negyed, a West End számos teátrumában akadálymentesíti az előadásokat a látássérülteknek. Munkatársával, Bridget Crowley-val úttőrő szerepük volt abban, hogy balett és cirkuszi előadások is akadálymentesítésre kerüljenek. Egyik legemlékezetesebb munkájuk a Greenwich Fesztiválon volt, melynek során a világhírű Cirque de Soleil előadását tették élvezhetővé a vakoknak.

Rendszeres narrátori munkája mellett olyan világhírű intézmények munkatársainak tartott és tart rendszeres képzéseket, mint a British Museum, a Victoria and Albert Museum, a Science Museum, a The Museum of London, a Wellcome Collection, stb…

A képzés céljáról

A képzés célja a kiváló brit módszer átadása magyar szakembereknek és leendő narrátoroknak, valamint a módszer aktív alkalmazása a hazai kulturális intézményekben. A workshop során a résztvevők a színházi előadások narrációjához szükséges minden apró részlettel megismerkedhetnek, melyek nélkülözhetetlen elemei egy előadás élvezhető és sikeres akadálymentesítésének. Megtanulhatják, hogy hogyan kell látássérülteknek színházi ismertető írni, praktikus tanácsokat fognak kapni a mikrofon használatáról, s nem utolsó sorban megtanulhatják azt is, hogy a szövegkönyvet hogyan kell narrátori forgatókönyvvé átalakítani.

decibel

A képzés ideje: 2012. szeptember 10-13., minden nap 8:30-tól 16 óráig

Helyszín: Brit Nagykövetség, 1051 Budapest, Harmincad utca 6.

A képzés során a résztvevők 3 különböző stílusú színdarabbal fognak dolgozni, s azok egyes részleteit akadálymentesíteni. Magyar nyelvű szövegkönyvet biztosítunk. A képzéshez laptop szükséges (páronként 1 db).

 

A képzés részvételi díja 45.000.-Ft + ÁFA, mely tartalmazza a magyar nyelvű szövegkönyvet és a kávészüneteket. Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 15. A képzést a csoportos feladatok miatt minimum 14 fő jelentkezése esetén tudjuk csak megtartani.

A jelentkezési lapot kitöltve az alább e-mail címre kérjük elküldeni (info@90decibel.hu), a részvételi díjat pedig az alábbi számlaszámra kérjük átutalni vagy befizetni:

Kilencven Decibel Kft.

OTP Bank 11710088-20001065-00000000

 

A képzést elvégzők felnőttképzési oklevelet kapnak.

 

További információ: Kővári Szimonetta: info@90decibel.hu vagy 06 20 958 8688.

Forrás: 90decibel.hu

süti beállítások módosítása