Zárt körű Zorba-főpróba a Margitszigeten

A Szabad Tér Színház ia Zorba főpróbájára várja a  fogyatékkal élő emberek jelentkezését.

A bemutató előtti napon, július 25-én várják őket kísérőikkel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Színpad nézőtere a kerekesszékes vendégek fogadására is alkalmas. Minden előadás alkalmával négy hely van számukra kialakítva, a kizárólag a fogyatékkal élő emberek és kísérőik számára fenntartott főpróbán viszont húsz speciális helyet tudnak biztosítani a kerekesszékeseknek. A helyeket a színház munkatársainak helyszíni útmutatása alapján tudják majd elfoglalni.

A Zorba című balett 300 művész közreműködésével kerül bemutatásra július 26-án és 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A történet Nikos Kazandzakhis regénye alapján Zorba a görög címen Anthony Quinn főszereplésével vált világhírűvé. Keveházi Gábor Mikis Theodorakhis zenéjére készített koreográfiát, mely felújított formában, szabadtéri bemutatóként először kerül színre.

A címszerepet a Magyar Állami Operaház címzetes szólótáncosa, Solti Csaba táncolja, további főszereplők Végh Krisztina, Popova Aleszja, Cserta József, Medvecz József és Nádasdy András. Szólót énekel: Wiedemann Bernadette. Közreműködik a Magyar Nemzeti Balett társulata, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Kórus valamint a Sirtos együttes. Vezényel Werner Gábor.

süti beállítások módosítása