Egri ostrom újratöltve: megvannak a szereplők

Főiskolás hallgató, színész és gimnazista is jelentkezett a felhívásra, hogy részt vegyenek az idei, egri Végvári Vigasságok programsorozaton. A szervezők úgy döntöttek: háromnapos ostrommal elevenítik fel az egri várban 460 éve történteket. Szombaton az Uránia Moziban tartották a castingot.

Elöljáróban Rázsi Botond, Eger alpolgármestere elmondta: az újragondolt rendezvény is mutatja, hogy Egerben számos történet van, s azt szeretnék, ha mindenki magával vinne legalább egyet. Felsorakoztak a jelentkezők, akik között voltak rutinosak és olyanok is, akikről kiderült: aznap reggel határozták el, hogy kipróbálják magukat.

A zsűri elnöke, Kelemen Csaba, a Gárdonyi Géza Színház színművésze elmondta: olyan embereket keresnek, akik képesek hitelesen visszaadni a legendás várvédők személyiségét. A lényeg persze a játékon volt.

182783_casting0277_resizeFotó: Ötvös Imre, heol.hu

Kora délutánra azután kiderült, hogy Dobót Oláh Tibor (Furé), Jumurdzsákot Csillag Péter, Bornemissza Gergőt Koczka Benjamin, Cecey Évát Nagy Karina, míg Sárközit Szoboszlai Barnabás alakítja majd az ostrom három napja során. 
A program végén a résztvevők és az érdeklődők együtt nézték meg az Egri csillagok című filmet.

forrás. heol.hu

süti beállítások módosítása