Cseppet sem komolyan - modenai vendégelőaás Szentendrén

Július 27-én kerül sor a Szentendrei Nyár és Teátrum keretein belül a modenai Gruppo Amarcord 'Cseppet sem komolyan' című előadására a szentendrei városháza udvarán.

A darabról:

Mi történik vajon akkor, ha a “Zene” annak a véleményének ad hangot, hogy az egyetlen meghallgatásra és előadásra méltó zenei műfaj az opera? S ennek dacára egy néhány zenészből álló kis zenekar úgy dönt, hogy inkább populárisnak, mintsem klasszikusnak mondható darabokkal hívja életre Őt? Az előadás során a “Zene” és a zenekar nézőpontja küzd az elsőségért. A versengésben váltakozva hangzanak fel operarészletek (szerelmi történet Szoprán és Bariton között) és populáris dalok, belcanto áriák. Végül "Zene” visszavonulót fúj, s a félálom mozdulatlanságában talál menedéket. Lelke mélyén azonban már tudja, hogy hamarosan teljes mivoltában megújulva éled újjá. Elemi ösztön hajtja: a zeneszeretet.

A 2000-ben Modenában alakult társulat a zenei kommunikációban merőben új nyelvezetet használ. Az általuk játszott opera buffa (tréfás opera) egységes történetté fűzött igényes válogatás a legnépszerűbb operaáriákból és az olasz “belcanto” remekeiből, melyet a társulat a Fellini-filmek feelingjét idéző, sok humorral fűszerezett igényes élőzenei előadásban kínál a publikumnak.

clip_image002

CSEPPET SEM KOMOLYAN

 A Gruppo Amarcord (Modena) előadása

Claudio Mattioli ötlete alapján

 Mojca Milic – szoprán

Barbara Zanasi – színművész

Andrea Giovannini – tenor

Claudio Mattioli – basszus / harmonika

Giorgio Fasciolo – zongora

Rendező: Claudio Mattioli

Július 27., péntek, 20:30

Városháza udvara, Szentendre, Városház tér 1-3.

(Eső esetén: Pest Megyei Könyvtár színházterme)

süti beállítások módosítása