Így készül a Szerencsés flótás a Budapest Bárral

Augusztus 2-án mutatják be a Városmajori Szabadtéri Színpadon a 'Szerencsés flótás' című kortárs operettet, Békeffy István - Szenes Iván - Fényes Szabolcs rég elfelejtett népszerű színdarabját "új hangszerelésben és új felfogásban". Az előadás már javában készül, lessenek be velünk a próbákba:

Készül a Szerencsés Flótás:

A darab egy ötvenes-hatvanas évekbeli reményteli világot jelenít meg. A cselekmény egy fodrászatban és a Csalogány nevű budai étteremben játszódik.

A finom humorú korrajz szerelmi egymásra találásokról, lottónyereményről, a munkás hétköznapokról és a jól megérdemelt szórakozásról mesél.

szf1

Főszerepben: Fekete Ernő

A hangulatos életképekkel teli történetet a kor legnépszerűbb zenéi színesítik.

szf5

Szilágyi Kata, Kiss Diána Magdolna, Pálos Hanna, Kollár László

Közreműködik a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint színészi szerepben is: Németh Juci és Behumi Dóri.

Vajdai Vilmos rendezésében a HOPPart és a TÁP Színház színészeivel, meghívott előadókkal valamint a Budapest Bár énekeseivel és zenészeivel augusztus 2-án, 4-én és 7-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon!

A rendező szavaival a darabról:

"Kevésbé ismert darabot akartam elővenni. Az ötvenes-hatvanas évek operettjeiről ma már kevesen tudnak. A Szerencsés flótás szellemes, néhol abszurd szövege és szerethető dallamvilága rögtön megfogott. A benne rejlő konfliktus is szépen kibontható. A kimerevített helyzetek miatt pedig sok olyan játéklehetőség rejlik benne, ami a mai színházi formanyelvre jellemző. Ezek a darabok sematikusak, lelkesítők, mégis tudnak rímelni a mára" - vélekedett Vajdai Vilmos, a rendező a Magyar Nemzetben.

szf2

Farkas Róbert

A Budapest Bár nem tud mindig ott lenni a próbákon: a fesztiválkoncertek mellett a múlt hét végén a londoni olimpia előrendezvényén koncerteztek tizenegy európai ország muzsikusaival közösen a Trafalgar téren. Ennek ellenére teljes összhangban vannak. 
"A Budapest Bárnak van ugyan színház közeli előadása, ami sokáig futott a Katonában, de régóta kacérkodtunk azzal, hogy egy tisztán színházi előadásban vegyünk részt. Az elején kicsit megijedtünk, amikor megtudtuk, hogy operettel kéne dolgoznunk, hiszen mi alapvetően kávéházi cigányzenét játszunk, de végül is könnyű dolgunk volt: a Szerencsés flótás zeneileg szembemegy a Lehár Ferenc- féle klasszikus operettek hangzásával. Szvinges dalok dominálnak, ezt pedig sokkal könnyebb volt a saját arcunkra formálni. A színészekkel meglepő módon nagyon könnyű volt együtt dolgozni, énekesként is nagyon jól működnek" - mondja Farkas Róbert prímás, a Budapest Bár vezetője.

A darab kapcsán a Népszava írt Keresztes Tamásról:

"Nem kell megijedni, nem mindig ennyire lidércesen fajsúlyos. A TÁP Színház szabadcsapatával felszabadultan improvizál, ötletdúsan marháskodik. A Mi ez a hang? című produkcióban, melyben színészek alkottak nagy örömmel zenekart, elementárisan püfölte a dobokat, és zongorázni sem restellt. Autodidakta muzsikus, zeneszerző, aki egy kis stúdiót is működtet, és ahogy a zenében, úgy színészként is szeret kísérletezni, kalandosnak tűnő vállalkozásokba fogni". A teljes cikket itt olvashatják.

Forrás: szabadter.hu, Népszava, Népszabadság

süti beállítások módosítása