Művészetek Völgye - Mi vár a Palya-udvarban?

Izgalmas programok várják péntektől a Művészetek Völgyében, Kapolcson a Palya-udvarba látogatókat: a koncertek, beszélgetések mellett lesz jótékonysági árverés és esélyegyenlőségi nap is. Az udvarban kilenc olyan zenekar szerepel majd, akiket pályázat útján választottak ki.

A Palya-udvar pénteken délután háromkor nyitja meg kapuit Lee Olivér gitáros szólókoncertjével. Minden reggel kilenckor tánc lesz, délben pedig Déli Palya-udvar az énekesnővel vagy vendégével. A Hangosbeszélőben szombaton kettőkor Gryllus Dorkával beszélget az énekesnő, a következő szombaton, augusztus 4-én pedig Szily Nórával.
A vasárnap az esélyegyenlőség jegyében telik az udvarban, 14 órakor árverést rendeznek a Csodalámpa Alapítvány javára, este kilenckor a Snétberger Tehetségkutató Központ diákjai koncerteznek, 23 órakor pedig filmet vetítenek a témában. Hétfőn este kilenckor a Liszt Ferenc-díjas gitárművész, Snétberger Ferenc ad koncertet.
A tíz nap alatt lesznek gyerekprogramok is, a Nyugati tértől a Palya-udvarig címmel irodalmi beszélgetések, valamint sok zene.
"Harmadszor nyitjuk meg a kapukat. Azt sejtem, nagyon fontos és örömteli tíz nap lesz ez idén is, nekem is és a tízfős stábomnak is" - mondta Palya Bea, a "Művészetek Hölgye".

palyaFotó vasnepe.hu

Beszámolója szerint január óta dolgozik azon, hogy egy jó Palya-udvar legyen ebben az évben is. Idén fókuszban a tehetségkutatás, az esélyegyenlőség és a női alkotók állnak - tette hozzá az első gyermekét váró énekesnő.
"A nőiség egy új szakaszába érvén még az eddiginél is jobban figyelek a nőkre, nemcsak az imádott barátnőimre, hanem arra, hogy nőként ki mit hoz létre, hogy is van a kreativitás és az anyaság, hogy is vannak a vélt vagy valós női szerepek. Az énekesnők közül izgatottan várom Polonyi Artemisz, Jónás Vera és Csőke Renáta koncertjét" - fogalmazott Palya Bea.
Beszélt arról, hogy fiataloknak és fiatal produkcióknak is helyet akart adni az udvarban; a zenei pályázatra rengetegen jelentkeztek. "Nagyon örültem ennek és a kilenc kiválasztott zenekar koncertjét kíváncsiam várom, talán még izgulok is értük egy kicsit" - árulta el az énekesnő. Hozzátette: az esélyegyenlőségi nap nagy izgalma számára Scherer Péter és Kovács Krisztián drogos témájú színháza, A gyáva
"Nagyon örülök, hogy a két Hangosbeszélőben Gryllus Dorka és Szily Nóra lesz a vendégem. Aztán az új fellépők mellett ott vannak a régi kedvencek: Snétberger Ferenc-szólókoncert, Berecz András-est, Goda Gábor és társulata, Momentán imprószínház, Szó és szaxofon, ahol ezúttal Grecsó Krisztián lesz Dés László társa" - sorolta a programokat az énekesnő.
Palya Bea arról is beszámolt, hogy most megjelenő, Ezeregy szefárd éjszaka című lemezének első 500, sorszámozott és dedikált példánya idén a Völgybe érkezik. A lemezbemutató koncert augusztus 4-én lesz, az egyes számú lemezt pedig július 29-én elárverezik.

MTI

süti beállítások módosítása