Török Jolán: "Megtanulunk alkalmazkodni a másikhoz"

"Megismertetni a gyerekekkel a táncot ma, az internet korszakában, amikor a személyes kapcsolatok helyét egyre inkább átveszi a virtuális kommunikáció, talán még fontosabb, mint valaha" - mondja Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója. A Magyar Hírlap cikkét szemléztük.

A Magyar Hírlap cikkéből:

Török Jolánt a Karmelita Udvarban indult nyári táncestsorozat kapcsán a teátrum létrejöttéről és a magyarok táncművészethez, tánckultúrához való viszonyáról kérdezte a Magyar Hírlap. "A színház létrejötte óta minden évben, idén immár 11. alkalommal rendezzük meg tánctanítással egybekötött nyári estjeinket. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az épületünk remek adottságokkal rendelkezik, kézenfekvő volt, hogy ebben az idényben kivisszük az előadásainkat az udvarba" - tájékoztatott az intézmény igazgatója. 

torok_jolanFotó: metropol.hu

Török Jolán szerint az ezredfordulón jött el az a pillanat, amikor megérett a magyar táncművészet arra, hogy saját, állandó épületet kapjon, vagyis végre a neki méltó helyre kerüljön. "Működésünk óta több nemzedék nőtt föl, akik megtanulták a tánc nyelvét, értik ezt az ősi kultúrákból gyökerező szimbólumrendszert. A tánc szeretetére való nevelést a lehető leghamarabb kell elkezdeni, és azt mondhatom, ezzel egyre jobban állunk. Ma sok óvodában és iskolában tanítanak táncot a legkülönfélébb műfajokat képviselő, elhivatott pedagógusok. Megismertetni a gyerekekkel a táncot ma, az internetkorszakban, amikor a személyes kapcsolatok helyét egyre inkább átveszi a virtuális kommunikáció, talán még fontosabb, mint valaha. Nagy közösség- és személyiségformáló ereje van: megtanulunk alkalmazkodni a másikhoz, a nők nőként, a férfiak pedig férfiként viselkedni" - fogalmazott az igazgatónő.

Forrás: Magyar Hírlap

süti beállítások módosítása