Újra monumentális Miss Saigon szabadtéren!

A tavalyi soproni szabadtéri premier után idén Bajára utazik a Budapesti Operettszínház csapata, ahol a "Csodálatos Baja" programsorozat keretén belül adják elő Schönberg és Boublil szuperprodukcióját, a Miss Saigont. Bár az Operettszínház színpadán július 7-én Rómeó és Júlia előadással zárta az évadot a társulat, nincs megállás, hiszen jelenleg németországi turnéra utazott A Szépség és a Szörnyeteg csapata, augusztusban pedig Bajára települnek a művészek és a stáb, ahol a legendás Miss Saigon előadást láthatják a nézők 24-én, 25-én és 26-án este, a Szentháromság téren.

A szabadtéri produkciót nagyon várják a színészek és a műszaki stáb egyaránt.

Dolhai Attilának, aki Chris-t, az amerikai katonát alakítja az előadásban, nem ez az egyetlen szabadtéri előadása, hiszen július végén a Parasztbecsületben debütál Szegeden. "Szerencsésen jött ki, hogy a Parasztbecsület után a Miss Saigonnal zárom a nyarat, az operánál könnyebb műfaj a musical. Sopronhoz hasonlóan Baján is garantált lesz a jó hangulat, hiszen újra együtt lesz a saigonos csapat. Nagyon várjuk mindannyian, hogy ott legyünk, hogy felépüljön a hatalmas színpad. Mindent megteszünk, hogy az előadások minél jobban sikerüljenek. Nemrég voltunk a kollégáimmal Baján egy sárkányhajó-versenyen, és utána föltérképeztük a terepet, jó lesz a próbák után fürödni egyet a Sugovicában, és megenni egy finom bajai halászlevet!" Vágó Zsuzsi is izgatottan várja a vendégjátékot, mert több ismerőse és barátja szerepel majd a produkcióban, ugyanis nyaranta mindig Baján tanít egy színitáborban, és a fiatalok most statisztaszereplőként lépnek színpadra. "Nagy szeretettel megyek Bajára, különösen jó lesz a tanítványokkal együtt játszani. Elmondásuk szerint ők is már nagyon várják az előadásokat. Örömmel látom rajtuk, hogy komolyan gondolják, ezzel szeretnének foglalkozni a későbbiekben."

A fiatal színésznő, Kim megformálója szerint a szabadtéri előadásoknak megvan a maga különleges varázsa. "Mindig monumentálisak, úgymond kinyitják a torkomat, jobban tudok énekelni. Játékilag picit mást igényel, nagyobb kihívás, hogy a kőszínházzal ellentétben itt csak az első sorokban látják az arcomat, tehát az érzelmeimet, a lelkiállapotomat a hangommal kell átadni. Mivel hatalmas a tér, a tömegjelenetek, mint az utcakép, a felvonulások sokkal gigantikusabbak!"

sai01

Somfai Péter, a produkció technikai igazgatója és világítástervezője kollégáival együtt már hetek óta a bajai előadások műszaki előkészületeivel foglalatoskodik. "Baján egy csúcstartó színpad épül fel, csúcstechnikával! 1400 négyzetméteres, melynek közepén található a 150 négyzetméteres forgószínpad. A világítást számítógép által vezérelt robotlámpákkal oldjuk meg, 50 projektor és 240 reflektor is szerepel a technikai eszközök között. A díszlet, a jelmezek, a hang és a fénytechnika 18 kamionban utazik a helyszínre, ahol a színpad építésén 100, üzemeltetésén pedig 60 technikus dolgozik - elsősorban az Operettszínház stábjából. A látványos produkcióban 2 helikopter is részt vesz."

sai02

Július második hétvégéjén egyébként - immár hagyományosan - idén is megrendezték a Baján a Halfőző Fesztivált, ahol a Miss Saigon színészei is képviseltették magukat. Kerényi Miklós Máté (Thuy), Mészáros Árpád Zsolt és Kocsis Dénes a 163-as asztalnál, a Nagymező utcai teátrum csapatában serénykedett. MÁZS, aki az előadásban a Professzort játssza, a családjával érkezett, Rózsa és a kis Merse megállíthatatlanul sürögtek-forogtak az óriási bogrács körül, édesapjuk nem győzött rájuk figyelni. "Baja nagyon kedves a szívemnek. Az egyik legjobb barátomnak van itt vendéglője, és a Sümegi Pincészetbe is ellátogattunk, ahol szerintem az egész országban a legfinomabb a cserszegi fűszeres. Kicsit már hazajárok a Sugovica-partra, remélem, augusztus végén újra elkísér majd a családom is ide, hiszen egy hétre leköltözik a színház a Miss Saigon gigantikus, szabadtéri verziójával. Ahol most bográcsok vannak, ott lesz a négyezer főnek felállított nézőtér és a Városháza előtt építjük majd fel a hatalmas színpadot" - mondta - büszkén Árpi.

sai03

A halászléfőzésben viszont Kocsis Dénes lett a király. A színház ifjú sztárja, aki az Operettben látható a Miss Saigon férfi főszerepében Dolhai Attila váltójaként, életében másodszor főzött bográcsban, és mi sem dicséri jobban az elkészült művet, mint az üres edény... "Nagyon meglepődtem, mert ugyan sokan ültük körül az asztalt, de pillanatok alatt elfogyott a levesem. Volt olyan, aki háromszor is szedett. Vagy nagyon éhesek voltak, vagy jól sikerült a főztöm, amit tényleg egyedül állítottam össze, hiszen Árpi és Máté csak tanácsokkal látott el, és egyébként belemerültek a beszélgetésbe. Szóval a tűzgyújtástól a tálalásig minden az én dolgom volt" - mesélte Dénes.

sai04

A jó hangulatú vacsora után éjfélkor több tízezer ember nézte a húszperces, szemet kápráztató tűzijátékot a téren, amelynek hangulatát a Miss Saigon zenéjéből elkészített zenei blokk csak fokozta, majd ezt követően MÁZS, Kerényi Miklós Máté és Kocsis Dénes fergeteges musical-koncertet adott a Budapesti Operettszínház produkcióinak legnagyobb slágereiből. A Budapesti Operettszínház a cikkben említett művészei és kollégáik, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Dancs Annamari, Bordás Barbara, Csengeri Ottília és Csuha Lajos, tehát legközelebb augusztus 24-25-26-án láthatók Baján, a gigantikus szabadtéri Miss Saigonban, KERO® rendezésében.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása