A milánói Scala vendégjátékával kezdődik a Bolsoj új évada

Mozart Don Giovannijával szerepel a Moszkvai Nagyszínházban a milánói Scala együttese szeptember elején, a vendégjátékkal nyílik meg a Bolsoj új évada.

A Don Giovannit szeptember 6-án, 8-án és 10-én mutatják be Daniel Barenboim vezényletével, Robert Carsen rendezésében. 
A Bolsoj tavaly befejezett rekonstrukciója keretében kialakított új színpadon szeptember 12-én ősbemutatót tartanak: Szergej Nyevszkij Franziskus című kamaraoperáját adják elő Vlagyimir Bocsarov rendezésében - írta a lenta.ru orosz hírportál. 
Három nappal később egy ritkaság látható a nagyszínpadon: Csajkovszkij A varázslónő című négy felvonásos operája Alexander Lazarev vezényletével és Alexander Titel rendezésében. 

dongiovanni Októberben Verdi Traviatáját új szereposztásban és rendezésben játsszák, a színház honlapja egyelőre adós a részletekkel. Novemberben Prokofjev A három narancs szerelmese című operáját mutatják be az új színpadon. Decemberben Borogyin Igor hercege kerül színre, a monumentális történelmi tabló természetesen nagyszínpadi premierek sorát gazdagítja. 
Az évad második felére Bellini Az alvajáró című belcanto operáját és Ravel A gyermek és a varázslat című egyfelvonásosát tervezik, tárgyalnak továbbá Ferruccio Furlanettóval, hogy vendégként énekelje a műsoron lévő Borisz Godunov címszerepét. 
A Bolsoj balettbemutatói is érdekesek: Stravinsky Apollon Musagete-jét Balanchine eredeti koreográfiájával tűzik műsorra. Iván, a rettenetes címmel egész estés táncjáték premierjét és az Anyegin John Cranko készítette balett változatát is ígérik.

süti beállítások módosítása